Hemmelig artist fillerister internett

Mannen bak «Cayman Islands» skjuler identiteten som om det var millioner av kroner i skatteparadis.

NY HIT: Debatten om skatteparadis i Dagsnytt 18 er blitt musikk. Video: YouTube - «Songar frå nyheitene» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke Kygo, såklart.

Men nesten.

Låta «Cayman Islands» er hittil sett av over 40.000 på YouTube. I løpet av én dag. Den er retwittret av Hadia Tajik, Bjørnar Moxnes, Kristin Clemet, John Christian Elden, ja nesten alle the usual suspects på Twitter. Kommentator Jens Kihl i Bergens Tidende mener det er årets sommerhit.

Dette er riktignok ikke gjengen som vanligvis heier fram norsk musikk, men hvorfor ikke? «Cayman Islands» er minst like fengende som Tix’ like tidsriktige «Karantene», som til nå streamet over fem millioner ganger på Spotify.

Spør du meg er «Cayman Islands» bedre. Mye bedre. Men i motsetning til Tix skjuler mannen bak hitlåten identiteten sin – som om det var millioner av kroner i skatteparadis.

«Songar frå nyheitene» heter den anonyme YouTube-kontoen som lager, ja, sanger fra nyhetene. Det var han som laget «Trymmen sin skål (Rap remix)» i september i fjor. En smårappete versjon av skålen fremført av Øyvind Klemetsen på FNBs valgvake, en skål som resolutt fikk ham kastet ut av festen. Og det var han som laget «Ooops (app app app app)», en synthdansbar klappelåt om da Erna Solberg holdt corona-pressekonferanse og ble stoppet da hun ville håndhilse på Camilla Stoltenberg. Den er nå sett 826.000 ganger på YouTube.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer