Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hemmelig brev avslører sjokkerende planer for «Game of Thrones»

Incestuøs kjærlighet, drap og kun fem overlevende gjennom bokserien. Slik var George R. R. Martins opprinnelige planer for Game of Thrones.

FORELSKER SEG I ARIA: Tyrion Lannister faller for langt yngre Aria Stark i George R. R. Martins opprinnelige GoT-planer. Foto: AP Photo/HBO, Helen Sloan.
FORELSKER SEG I ARIA: Tyrion Lannister faller for langt yngre Aria Stark i George R. R. Martins opprinnelige GoT-planer. Foto: AP Photo/HBO, Helen Sloan. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En brevlekkasje avslører planene George R. R. Martin egentlig hadde for bokserien HBO-suksessen «Game of Thrones» er basert på.

I et tre sider langt brev fra 1993, gjengitt i Huffington Post, legger Martin ut om plotlinjene han så for seg i «A Song of Ice and Fire». Brevet skulle egentlig til Martins agent tilbake i 1993, men ble nylig lagt ut på Twitter ved en feil. 

Noen spoilere forekommer nedenfor - du er herved advart.  

Her er det viktigste av Martins «Game of Thrones»-planer vi til nå ikke har sett noe til. 

Et utrolig kjærlighetstriangel Martin så egentlig for seg et kjærlighetsdrama som vil få dagens GoT-fans til å sette ostepopen i halsen.

Etter å bli sendt i eksil av Jamie Lannister (mer om det snart), var Martins egentlig plan at kortvokste Tyrion Lannister skulle falle pladask for ungjenta Aria Stark. 

Tyrion skulle ikke få sine følelser gjengjeld i George R. R. Martins opprinnelige planer, fordi Aria innledet et forhold til Jon Snow, hennes halvbror. En insestuøs affære som ville splitte søskenflokken Stark, som vi idag kjenner som sammensveiset.

Jamie skulle være superskurk Kjekkasen Jamie Lannister, spilt av danske Nikolaj Closter-Waldau på tv, er kanskje ingen erketypisk good-guy i det «Game of Thrones» vi kjenner, men har sine gode sider til tross for å ha et seksuelt forhold til søstra si. 

I brevet til Martin legger forfatter planer for at Jamie skal være en massemorder, og ikke ha det nære båndet vi har sett mellom ham og broren Tyrion.  

Kun fem overlever alle sju bøkene Daenerys, Arya, Jon, Bran og Tyrion var de eneste som Martin ønsket skulle få overleve den blodige bokserien. 

Om det blir tilfellet i tv-serien er enda uvisst, men de fem er iallefall alle i live så langt.

Rob Stark derimot, han dør også i Martins opprinnelige planer, men på slagmarka. Dermed slipper han unna den brutale bryllupsdøden fra tv-serien. Det gjør faktisk hans mor også...

Catelyn skulle ikke død i «Red Wedding» Den mest opprørende scenen i moderne fjernsynshistorie er kanskje bakholdsangrepet og drapet på halve Stark-familien - populært kalt «The Red Wedding». 

Én overlever, én dør: Iallefall i George R. R. Martins opprinnelige planer. Til venstre Maise Williams, kjent som Aria Stark, og Sophie Turner som spiller Sansa Stark.
Én overlever, én dør: Iallefall i George R. R. Martins opprinnelige planer. Til venstre Maise Williams, kjent som Aria Stark, og Sophie Turner som spiller Sansa Stark. Vis mer

På tv dør både «The King of The North» Rob Stark, hans trolovede og hans mor Catelyn Stark med en brutalitet som kan få selv de tøffeste blant oss til å slite med nattesøvnen i dagesvis.

Martin ønsket opprinnelig å spare sympatiske Catelyn fra den blodige døden, avslørerer det 22-år gamle brevet til hans agent. 

Daenerys dreper Khal Drago Og det gjør hun ifølge Martins brev for å hevne at Khal Drago drepte hennes ufyselige bror Viserys.

I tv-serien vet vi at forholdet dem to imellom var sterkt og etterhvert relativt kjærlig.

Du kan selv lese over de tre brevsidene fra Martin her, her og her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!