Hemmelig D.D.E.-plate

I all hemmelighet har D.D.E. vært i studio og spilt inn en ny plate. Cd-en kommer allerede om to måneder.

- Vi er inne i finpussen nå, forteller Frode Viken, som har skrevet det potensielle tittelkuttet på cd-en «Vi e konga». Namsosbandet har oppholdt seg i Asker over en periode for å spille inn plata på Asker Gård.

Som vanlig er det Frode Viken som har stått for låtsnekringa. Han mener den nye plata minner om de første cd-ene gruppa ga ut.

Den nye plata er den første av tre i kontrakten med EMI, og det mangler ikke på selvtillit foran lanseringen:

- Alt over 50000 er en joyride, sier Viken. Den forrige plata, fjorårets «Her blir det liv», solgte i 95000 eksemplarer.

Research

Viken bruker lang tid på research til låtskriving, og er allerede i gang med å tenke ut neste cd-konsept.

- Vi har ikke bestemt oss for tittel på plata ennå, men «Vi e konga» gjemmer seg jo ikke akkurat bort. Jeg er opptatt av å lodde stemninga i samfunnet, og henta denne linja fra kong Harald da han gratulerte det norske stafettlaget under VM med setningen «Dere er konger».

Kitsch

Viken sier sangen handler om det at folk må få trua på at det de driver med er bra nok.

- Det finnes ikke den restaurant i Oslo som serverer norsk mat. Det finnes kinesisk, asiatisk og jeg vet ikke hva. Men selv om vi ikke er så «uppers» som resten av verden, er det kanskje vi som er konger, sier Viken.

Han er klar når han skal karakterisere musikken til D.D.E.:

- Det Nerdrum er for kunsten, er vi for brukskunsten. Det er kitsch vi driver med.

NY GIV: D.D.E., Frode Viken, Arnt Egil Rånes, Bård Jørgen Iversen, Eivind Berre, Eskil Brøndbo og Bjarne Brøndbo (foran), er klar med ny plate og nye tekster i juni.