Hemmelig fortid

Sterk spionroman om to kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Av en eller annen merkelig grunn har britiske William Boyd aldri tidligere vært oversatt til norsk, men han kunne knapt fått noen bedre introduksjon enn «Hvileløs», hans niende roman.

Eksentrisk mor

Undertittelen er «en spionroman», hvor Boyd presenterer en både velskrevet og original historie om to kvinner.

Ruth Gilmartin er i slutten av tjueåra, alenemor og Oxford-student, når romanen åpner en gang midt på 70-tallet. Ruth forsørger seg og sønnen ved å undervise utlendinger i engelsk, samtidig som hun har god kontakt med sin litt eksentriske mor, Sally.

De har et normalt godt forhold, men alt forandrer seg når Sally stikker til Ruth et aktomslag med påskriften Eva Delectorskayas historie. «Jeg vil gjerne at du skal lese dette», sier Sally. «Jeg er Eva Delectorskaya».

I 1939 blir den unge jødiske kvinnen Eva Delectorskaya vervet som agent for et mindre og svært hemmelig britisk etteretningsbyrå. Hun bor i Paris sammen med faren, når hun blir oppsøkt av den mystiske og sjarmerende Lucas Romer. Han lokker med en årslønn på 500 pund og britisk statsborgerskap, og Eva takker ja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer