Vigdis Hjorth

Hemmelig kunstnerklubb: Erna må gå

Sammen med andre forfattere og visuelle kunstnere jobber Vigdis Hjorth for et regjeringsskifte, skriver Klassekampen.

ENGASJERT: Forfatter Vigdis Hjorth fylte 60 år fredag. I et stort intervju i Klassekampen forteller jubilanten at hun engasjerer seg i ei gruppe som jobber for politisk endring. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENGASJERT: Forfatter Vigdis Hjorth fylte 60 år fredag. I et stort intervju i Klassekampen forteller jubilanten at hun engasjerer seg i ei gruppe som jobber for politisk endring. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag fylte Vigdis Hjorth 60 år. I anledning jubileet har forfatteren gitt et større intervju i Klassekampen, der hun forteller at hun ser med uro på dagens politiske landskap.

Hjorth går også ut mot statsminister Erna Solberg, som hun oppfatter som ubekymret.

I forlengelsen av dette forteller Hjorth at hun holder møter med ei gruppe forfattere og visuelle kunstnere, som har som mål at regjeringen må byttes ut ved neste stortingsvalg.

«Sammen med andre kunstnere har Hjorth gjort seg klar for opprør. Hun vil gi et konkret svar på hvordan kunsten kan påvirke politikken», skriver Klassekampen.

Har gått i tog

Ifølge avisa har gruppa «gått i tog i gatene under Litteraturfestivalen på Lillehammer, pønsket ut strategier, laget illustrasjoner og skrevet utkast til slagkraftige slagord».

Dagbladet har sendt Vigdis Hjorth en rekke spørsmål om gruppa, som «Hvor lenge har denne gruppa eksistert?», «Hvem er de andre medlemmene?» og «Hvordan tenker du at gruppa kan gjøre en forskjell?».

Tone Hansen, kommunikasjonssjef i Hjorths forlag Cappelen Damm, opplyser at forfatteren ikke har noen kommentar å gi på nåværende tidspunkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer