SE TV: Hør hva linjeprodusent Per Henry Borch har å si om de andre ryktene om innspillingen her. Reporter. Mathilde Lea. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«Black Widow»

Hemmelig storfilm er ikke Bond

«James Bond» spilles ikke inn på Sæbø på Sunnmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØRSTA/OSLO (Dagbladet): - Det spekuleres mye. Jeg kan avkrefte at det er «James Bond»-produksjonen som er på plass i Sæbø, sier linjeprodusent i True North, Per Henry Borch, til Dagbladet.

Han ønsker ikke å si noe mer om hvilken spillefilm som skal lages i kommunene Ørsta og Rauma de kommende dagene, men bekrefter at den er av et internasjonalt kaliber.

TV 2 fastslo følgende i helga: «James Bond klar for Sæbø på Sunnmøre» og at de «har flere uavhengige kilder som bekrefter at de er engasjert til å levere tjenester i forbindelse med Bond-opptak de nærmeste dagene.».

TV 2: - Vi bommet

Det stemmer altså ikke at dette gjelder for det som foregår på Sæbø, ifølge Borch.

- Vi bommet på hvilken film det var, og det er selvsagt ikke bra. Det viste seg å være en annen større filmproduksjon, ikke James Bond. Vi har ikke sjekket saken godt nok. Saken er nå rettet, med en presisering på tv2.no. Slik kan dessverre skje i en hektisk nyhetshverdag, selv om vi jobber alt vi kan for at hver minste opplysning skal være korrekt. Det er bra at Dagbladet oppdaget dette, sier TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

- Ingen Daniel Craig

«James Bond»-fans og andre som setter seg i bilen og legger avgårde, vil bli skuffet, sier Per Henry Borch i True North.

- Derfor er det viktig at vi avkrefter dette, sier han.

<strong>PRODUSENT:</strong> Per Henry Borch. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PRODUSENT: Per Henry Borch. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Daniel Craig er altså ikke på Sunnmøre denne uka?

- Nei, da må han i så fall være her på eget initiativ.

- Vi skjønner at folk er nysgjerrig og stolt over at det legges internasjonale innspillinger hit, men for at vi skal klare å lage film kan vi ikke ha tilreisende på sett og foran kamera. Folk må være forberedt på å bli henvist til egnet plass, og vi ønsker mest av alt arbeidsro. Det vi gjør er komplekst nok fra før, for vi har kort tid på store prosjekter. Det kan også bli værutfordringer, så vi henstiller til arbeidsro og at folk heller ser det endelige produktet, fortsetter Borch.

Stenger trafikken

Ifølge dokumenter fra Statens vegvesen som Dagbladet har fått innsyn i, har True North søkt om å stenge trafikken flere steder i området de kommende dagene.

  • 29. mai: Fylkesvei 655 gjennom bygda Sæbø vil stenges i kortere perioder på 15 minutter mellom klokka 05 og 23. De vil også bruke fergekøen og biloppstillingsområdet i sentrum av bygda til innspilling. Dette gjøres i samarbeid med fergeselskapet Fjord1.
  • 30. mai: Fylkesvei 63 - Isterdalen og Sogge mellom klokka 05 og 23: Filmopptak i skogen, langs elv og langs vei. Stengt for trafikk i kortere perioder inntil 20 minutter ved opptak. Ellers blir det trafikkdirigering.
  • 30. mai: Fylkesvei 174 , fra klokka 14 til 24 i perioder på inntil 30 minutter. Gjelder strekningen Gryttenvegen mellom Åndalsnes camping og Brønnsletta (Øygard) i Rauma.
  • Produksjonen vil midlertidig fjerne et busskur i Sogge i forbindelse med innspillingen.

Bygda snudd på hodet

Flere varebiler merket med Pinewood og Movie Makers har inntatt den lille bygda Sæbø på Sunnmøre med store mengder produksjonsutstyr. Crewet skal være på 120 personer, ifølge en kilde Dagbladet hadde kontakt med i går.

Dagbladet er kjent med at det er inngått taushetsplikt mellom produksjonsselskapet og lokale aktører som er involvert i innspillingen.

EKSKLUSIVT: James Bond var i Norge denne våren. Her er opptak fra innspillingen Video: Splash News Vis mer

Ordfører i Ørsta kommune, Stein Aam, beskrev i går innspillingen som en kjempesak for turismen og for satsingen som de har i kommunen. Han er selv spent på hva som skjer i bygda de neste dagene.

- Det er fantastiske muligheter for å dra veksel på reklame i millionklassen. Det er stort for oss i en kommune på nesten 11 000 innbyggere. Jeg regner med at det vil skje mye de neste tre-fire dagene. Vi må vise oss fra vår beste side med fint vær, sa han til Dagbladet søndag.

Bekreftet til Norge

Produksjonsselskapet True North har ansvaret for å tilrettelegge for den «James Bond»-innspillingen i Norge, men de jobber for mange prosjekter og kunder parallelt. Det er bekreftet at Norge er et av landene «Bond 25» spilles inn i, sammen med London, Italia og Jamaica.

Forrige uke ble det kjent at Daniel Craig var satt ut av spill i to uker etter han måtte opereres i ankelen etter en ulykke på Bond-settet på Jamaica. Filmens lanseringsdato, april 2020, gjelder imidlertid fortsatt.

Denne uka gjør Filmkameratene også opptak til den norske spillefilmen «Børning 3» på nordvestlandet. Crewet skyter bilscener i Trollstigen og turistperlen er delvis stengt for trafikk i perioder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer