Hemmelig til i kveld

Idol-finalen kan gi oss sommerens slager

- Finalistene er selvfølgelig veldige spente foran kveldens finale. Samtidig er de godt forberedt og gira på å gjøre et bra show, sier TV 2s «Idol»-talsmann Bjarne Laastad.

Margaret og Kjartan har vært hektisk opptatt med prøvene de siste dagene. Generalprøven klokka 15.30 er nesten utsolgt, og 6000 mennesker skal overvære de siste forberedelsene i Oslo Spektrum.

Hittil i Idol har det blitt avgitt rundt fire millioner stemmer totalt, en fordobling av fjorårets resultat. Under finalen i fjor ble det avgitt i overkant av 900000 stemmer, og hele Norges favorittrørleger, vant en knapp seier med 53 % av stemmene.

Feberen nådde nye høyder etter den norske World Idol-seieren, og alt tyder på rekordhøye seertall for kveldens finale.

- Det blir helt sikkert noen overraskelser i løpet av kvelden, men sendingen skal ikke være så veldig annerledes enn de vanlige fredagprogrammene. Vi gleder oss uansett til en flott avsluttning på et fantastisk halvår.

Forsatt suksess

De som håpet på å se Kurts blide åsyn i kveld, blir nok skuffet. Ett år etter at han vant finalen, står han på scenen under et av verdens største popshow, «Top of the pops» på BBC.

- Finalen i Idol er slettes ikke slutten. Det er nå den virkelig artistkarrieren begynner, sier Laastad til Dagbladet.no.

Sommerhit

«Standing Tall» heter sangen som begge finalistene skal framføre, og er produsert av Espen Lind og hans Espionage-makker Amund Bjørklund. Det er stort hemmelighetskremmeri rundt låten, men du kan like godt lære deg navnet med en gang, for det er sterke indikasjoner på at den kommer til å sette sitt preg på årets sommer.

BLIDE KONKURRENTER: I kveld får Norge sitt nye Idol.