Hemmelighet avsløres i sesongavslutningen på «Game of Thrones»

Se trailer her. Advarsel: Ikke klikk hvis du ikke vil vite noe på forhånd.

(Dagbladet) I dag blir siste episode i sesong 3 tilgjengelig for norske TV-seere på strømmetjenesten HBO Nordic og TV-kanalen C MORE.

Forrige ukes episode skapte mye ståk rundt serien, da det inneholdt det som på forhånd ble omtalt som seriens mest sjokkerende scene.

Basert på historisk hendelse Dagbladet skrev i forrige uke at forfatteren baserte scenen på den historiske hendelsen som kalles "The Black Supper, der unge adelsmenn i Douglas-klanen ble drept etter en middag med kongen i 1400-tallets Skottland.

Dagbladet har også skrevet at forfatteren av bøkene som TV-serien «Game of Thrones» er basert på, George R.R. Martin, skrev scenen fordi han var opptatt av at bøkene skulle være uforutsigbare.

Hemmelighet avsløres I kveld sendes altså avslutningen på sesong 10, som har fått navnet «Mhysa».

Og i sesongavslutningen avsløres endelig hemmeligheten bak hvem som står bak den massive torturen av Theon Greyjoy, som har preget flere episoder.

Skuespilleren Iwon Rheon, som spiller torturisten, har først etter at sesongavslutningen gikk i USA fått lov av HBO til å snakke med pressen.

I manus har rollefiguren hele tiden hatt det mystiske navnet «Boy».

-Irrriterende - Det har vært irritererende at jeg ikke har kunnet si noe om hvem jeg er. Alle steder jeg går, har folk forsøkt å få det ut av meg, sier Rheon til Entertainment Weekly.

For ikke å ødelegge for mye for seere som ikke kjenner til dette, skriver imidlertid Dagbladet ikke navnet her. (Svaret ligger imidlertid hos Entertainment Weekly, hvis noen ønsker å vite det før de ser episoden.)

«Mhysa» På fansider spekuleres det også i hva tittelen «Mhysa» henspiller på.

Ifølge Wikipedia betyr ordet «mor» på det oppdiktede språket «Ghiscari», som snakkes av et slavefolk Daenerys Targaryen tidligere har befridd. Det spekuleres derfor i at episoden vil handle mye om henne - som også omtales som «dragemoren».

I det offisielle sammendraget av episoden heter det at «tiden vil vise om Daenerys er en erobrer eller en befrier». I traileren ser man at Daenerys sender ut dragene, men det er ikke klart hvorfor.

POPULÆR SERIE: Fantasy-serien «Game of Thrones» har erobret et stort publikum. Her representert ved Brienne of Tarth (spilt av Gwendoline Christie) og Jaime Lannister (spilt av Nikolaj Coster-Waldau). Foto: HBO.
POPULÆR SERIE: Fantasy-serien «Game of Thrones» har erobret et stort publikum. Her representert ved Brienne of Tarth (spilt av Gwendoline Christie) og Jaime Lannister (spilt av Nikolaj Coster-Waldau). Foto: HBO. Vis mer