<strong>Hollywood-hekta:</strong> Donalt Trump omgitt av zombier ved Universal Studios i LA i 2004. Foto: NTB scanpix
Hollywood-hekta: Donalt Trump omgitt av zombier ved Universal Studios i LA i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hemmeligheten røpes etter 25 år: Derfor var Donald Trump med i «Alene Hjemme 2»

Bare ett av mange eksempler på Donald Trumps krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Husker du scenen i «Alene hjemme 2» der Macauley Culkin ankommer hotell Plaza i New York? Plutselig dumper han bort i Donald Trump og spør om veien til lobbyen. I et intervju med Hollywood Reporter kommer Matt Damon med forklaringen på Trumps cameo:

- Dealen var at hvis du ville filme i en av hans bygninger, måtte du skrive inn en rolle til han. Regissør Martin Brest måtte skrive noe til «Scent of a woman» - og hele crewet var med på det.

POPULÆR JULEFILM: «Alene hjemme» er en populær julefilm fra 1990, med Macaulay Culkin i hovedrollen som «Kevin McCallister», en åtte år gammel gutt som ved en feil blir forlatt hjemme da familien drar på juleferie. Video: 20th Century Fox Vis mer

- Du måtte kaste bort en time av dagen din med bullshit: Donalt Trump går inn og Al Pachino sier «Hallo, Mr. Trump!» - du var nødt til å bruke navnet hans – og så går han ut igjen, fortsetter Damon.

Ofte klippet bort

Hollywood-stjernen er festivalaktuell i «Suburbicon» og«Downsizing» der han spiller mot norske Ingjerd Egeberg. Han er en uttalt kritiker av Trumps politikk, og når det gjelder presidentens filmstunts konkluderer han slik:

- Du kaster bort tid for å få tillatelsen, og så kan du klippe bort scenen. Men i «Alene hjemme 2» beholdt de den.

<strong>Trump-tull:</strong> Matt Damon er kritisk til Trumps cameo-bonanza. Foto: NTB scanpix
Trump-tull: Matt Damon er kritisk til Trumps cameo-bonanza. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dermed fikk Trump sine seks sekunder med replikken «down the hall and to the left».

Hvor mange scener med Trump som ligger igjen på klippebordet etter diverse filminnspillinger, er ikke godt å si. Men han har kommet seg med i flere:

Trump opptrer ifølge The Mirror med Will Smith i «Fresh Prince of Bel Air», med Liz Hurley i «The Job», med Hugh Grant i «Two weeks notice» og med Kim Cattrall i «Sex og singelliv».

Washington Examiner har funnet hele 14 klipp der Trump stikker seg fram, blant annet en reklame for «Pizza Hut».

Mye av dette er gjort før han ble tv-vant i reality-serien «The Apprentice».

<strong>Plaza:</strong> Culkin og Trump i «Hjemme alene 2». Foto: screenshot
Plaza: Culkin og Trump i «Hjemme alene 2». Foto: screenshot Vis mer

Reagan og Schwarzenegger

Det er mer utbredt at regissører sniker seg til cameoroller i sine egne filmer enn at utenforstående krever å opptre. Spesielt Alfred Hitchcock er berømt for sine cameo-opptredener.

Spørsmålet er om det kun er eksponeringsbehovet som har drevet Trump, eller om han har hatt en skuespillerdrøm i tillegg til drømmen om å bli president.

Da Ronald Reagan ble USAs 40. president i 1981 hadde han en lang skuespillerkarriere bak seg. Reagan medvirket i 53 filmer, uten at han måtte forhandle seg til å bli skrevet inn.

Arnold Schwarzenegger har etter «Terminator»-filmene gjort tjeneste som guvernør i California, før han inntok Trumps tidligere rolle i «The Celebrity Apprentice». Det siste året har han gjentatte ganger gått ut mot Trump sin prestasjon som president, en hovedrolle Schwarzenegger mener milliardæren takler dårlig.

- Hvorfor tar du ikke over min jobb, så kan jeg ta over din jobb? Slik kan folk få sove godt om nettene igjen, har Schwarzenegger sagt i en video.

Noe som tyder på at han mener Trump burde nøyd seg med en cameo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer