Hemmelighold i Torgersen-saken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet omtaler 21. oktober at Høyesterett har truffet avgjørelse som innebærer at Torgersen ikke får vite hvilke medlemmer av Gjenopptakelseskommisjonen som deltok på de 24 møtene som kommisjonen hadde før den avslo kravet om gjenopptakelse.

Avgjørelsen innebærer også at Torgersen ikke får vite hva som kom frem under et møte mellom lederen i Den rettsmedisinske kommisjon og Gjenopptakelseskommisjonen i 2004. Det fins både lydbånd og referat fra møtet.

Høyesterett har tolket gjeldende lov slik at Høyesterett ikke har kompetanse til å overprøve Gjenopptakelseskommisjonens avgjørelser om innsynsrett. Høyesterett har ikke «stemplet» dokumentene og lydbåndet hemmelig, slik Dagbladets overskrift bærer bud om. Det er det Gjenopptakelseskommisjonen som har gjort, til tross for at den ikke har taushetsplikt. Kommisjonens innsynsnekt harmonerer godt med at Gjenopptakelseskommisjonens avslag bygger på avgjørende feil, så å si alltid i Torgersens disfavør.

Dette har jeg redegjort for utredningen «Gjenopptakelseskommisjonens sviktende grunnlag for å avslå kravet om gjenopptakelse». Utredningen er nevnt i Dagbladets artikkel, men ikke omtalt. Den er lagt ut på www.torgersensaken.no. Les og prøv å forstå hvordan Gjenopptakelseskommisjonen har kunnet gjøre det den har gjort. Jeg forstår det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer