Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Broadchurch» sesong tre:

Hemmeligholdet rundt ny sesong av «Broadchurch» tas til nye høyder

Tok ingen sjanser.

FORHOLDSREGLER: Snart er ny sesong av «Broadchurch» tilbake på NRK. Produksjonsteamet har tatt sine forholdsregler for at handlingen ikke skal kunne lekke ut. Video: ITV og Kudos Film & Television Limited Vis mer

(Dagbladet): Produksjonsteamet bak den populære britiske krimserien «Broadchurch», gjør virkelig sitt ytterste for at ingen skal røpe handlingen i den nye sesongen.

Så stort er hemmeligholdet at produsentene har brukt kodenavn på programmet, skuespillerne og manusforfatteren. I tillegg har manuset vært digitalt og beskyttet med et individuelt passord for hver person, med personlige vannmerker på hver side, skriver Metro.

NRK opplyser til Dagbladet at det er planlagt at den nye sesongen får premiere på statskanalen i uke 16. På britiske ITV har den premiere denne måneden.

Kun digitalt

I den nye sesongen vil etterforskerne, spilt av David Tennant og Olivia Colman, jakte på en seksuell overgriper. Hvem som har begått overgrepet ble holdt skjult for skuespillerne helt frem til slutten av filmingen. Manusforfatteren skrev ikke engang sluttscenen før etter at filmingen var i gang.

Produsent Dan Winch uttaler til Metro at han forsikret seg om at han ikke ville legge fra seg et papireksemplar av manuset noe sted. Så paranoid var han, at han makulerte papirversjonen av manuset etter hver møte, slik at han kun hadde det digitalt.

Winch forteller at de har hatt noen nestenulykker.

- Vi hadde en som fikk pcen sin stjålet på ferie, så vi måtte stenge og endre e-postadressen til den personen, sier Winch.

- Vi tar alt veldig seriøst og med rette, for å forsikre oss om at vi ikke har røpet noe som vil ødelegge for serien, sier han.

Populær

Krimserien «Broadchurch» tok verden med storm da den kom i 2013, og ble også godt mottatt av norske seere, etter at NRK sendte første episode året etter.

Da Dagbladets anmeldere oppsummerte tv-året 2014, var den britiske serien blant deres absolutte favoritter. Ifølge Independent vil sesong tre være den avsluttende sesongen for «Broadchurch». Manusforfatter Chis Chibnall vil gå fra ITV til BBC, hvor han vil bli manusforfatter for «Doctor Who».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media