DEBATT

Hemsedal-saken: Et spørsmål om kvinnesyn

Jeg ble forsøkt dopet på nachspiel av to av de frikjente i Hemsedal-saken. Venninnen hennes vitnet om episoden i Hemsedal-rettssaken, og hun ble trodd av rettens flertall.

HOLDNINGSENDRING: Mira Aasjord mener at en holdningsendring må til for at kvinner ikke skal bli seksualisert. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet
HOLDNINGSENDRING: Mira Aasjord mener at en holdningsendring må til for at kvinner ikke skal bli seksualisert. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Frifinnelsen av de tre mennene i Hemsedal-saken opprører meg, som så mange andre. Jeg føler at det norske rettssystemet har sviktet, så til de grader. Jeg kjenner også følelsen av redsel – redsel for at jenter og gutter som har blitt ofre for seksuelle overgrep ser på dommen i Hemsedal-saken som normen. Til tross for overveldende mengder bevismateriale og troverdige vitneutsagn, samt et skyldspørsmål som burde vært åpenbart for alle og enhver, ender saken opp i frifinnelse av de tiltalte. Hvis ikke denne voldtektssaken ble vunnet av offeret, vil noen sak bli det?

Jeg er også redd mennene i Hemsedal-saken. Jeg er redd for at de nå står fritt til å gjøre det samme de gjorde mot Andrea, mot andre jenter. Jeg var selv nær samme skjebne som henne. I 2013 ble jeg og venninna mi forsøkt dopet av tre menn – to av dem som nå er frikjent i Hemsedal-saken.

Mira Aasjords venninne, nedenfor omtalt som L, vitnet i rettssaken mot de tre mennene i Borgarting lagmannsrett. Flertallet i lagmannsretten, som altså ikke holdt til å dømme dem, skriver følgende om venninnens vitnemål:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer