Henger ut Siv Jensen i blodig barnebok

Skurken Sivert Jensen er gjennomført ond og rasistisk.

UTHENGT: Forfatter Jan Chr. Næss liker ikke politikken til Siv Jensen og Fremskrittspartiet. Skurken i hans nye barnebok har fått navnet Sivert Jensen, og er gjennomført ond. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
UTHENGT: Forfatter Jan Chr. Næss liker ikke politikken til Siv Jensen og Fremskrittspartiet. Skurken i hans nye barnebok har fått navnet Sivert Jensen, og er gjennomført ond. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Når du har så ekstreme synspunkter, så må du tåle det, sier forfatteren Jan Christopher Næss.

I sin nye barnebok går han kraftig til angrep på Siv Jensen og Fremskrittspartiet - i satiriske former, vel og merke.

Bestialske drap «Teodor Sterk - en trist og blodig fortelling» er noe så sjeldent som en «splatterkomedie» for barn, ifølge forlaget Cappelen Damm. Boka er beregnet på barn mellom 11 og 15 år og inneholder - foruten en rekke bestialske drap - en gjennomført ond skurk ved navn Sivert Jensen, leder for «Skrittpartiet» i kommunestyret.

Bokas hovedperson Teodor Sterk må bo hos ham når faren hans dør. Teodors mamma bor nemlig på Cuba - hun har blitt tvangsutsendt av Jensen. Han tvinger Teodor til å jobbe som «negerslave» for seg selv og sine nesten like onde tvillingsønner, som han oppfordrer til «å plage Teodor bare fordi han var mørkere i huden enn melkesjokolade».

- Motbydelig politikk - Boka henviser egentlig ikke så mye til Siv Jensen som sådan, men mer til FrPs utlendingspolitikk, som jeg synes er ganske motbydelig. Jeg spiller på navnet hennes fordi hun er partiets frontfigur. Hvis det fortsatt hadde vært Carl I. Hagen, hadde figuren hett Caroline Hagen, sier Næss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer