Henges ut som antisemitt

Mari Boine støtter boikott av Eurovision i Israel. Nå henges hun ut som antisemitt.

MARI BOINE: Mari Boine vant i fjor årets hederspris Spellemannprisen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MARI BOINE: Mari Boine vant i fjor årets hederspris Spellemannprisen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mari Boine er blant flere svenske og norske artister som har skrevet under på opprop mot Eurovision i Israel. Nå blir artistene kalt «antisemitter».

«Der fikk vi hele listen på svenske antisemitter i kulturbransjen. For noe søppel!», skriver forfatter og debattant Katerina Janouch på Twitter, etter at svenske Aftonbladet publiserte oppropet offentlig. Det melder Dagsavisen.

- Står for min støtte

171 artister har signert på det svenske oppropet, som skaper sinne og debatt i sosiale medier. Mari Boine har signert det svenske oppropet med bosted «Sapmi».

I tillegg har hun signert det norske oppropet og et internasjonalt opprop som ble publisert som et leserbrev hos The Guardian i september i fjor.

- Til dere som skriver meldinger til meg og kaller rasist, antisemitt og uttrykker at dere er skuffa. Jeg står for min støtte til dette oppropet, både den svenske nylig og den internasjonale som jeg skrev under på i fjor, skriver Mari Boine i en tekstmelding til Dagbladet. Teksten har hun også publisert på sin Facebook-side.

- Jeg stiller meg solidarisk med palestinske kunstnere og kulturarbeidere som har oppfordret til boikott. Jeg vet hva jeg står for og hvem jeg er, og dere får kalle meg for det ene eller det andre. Jeg står for dette uansett. Andre får ha sine meninger, sine sympatier, gjøre sine valg og leve med sine valg og sin samvittighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer