Hengt ut av NRK

I et nytt spill på NRKs hjemmesider plaffer Ari Behn ned sin kone, møter en lettkledd Anne-Kat. Hærland og blir fotografert av Per Heimly. - Usmakelig, sier forlagssjef Torleiv Grue.

NRK-sjef John G. Bernander har selv sett spillet og gitt det sin velsignelse. I det actionfylte internettspillet ber NRK seerne om å hjelpe Ari med å rydde skjelettene ut av skapet. Brukeren blir utstyrt med en revolver som er rettet mot Ari Behns tvilsomme fotografvenner, gamle damebekjentskaper og potensielle beilere til kronprinsessen. På rollelista står duellant Kjetil Rolness, ekskjæresten Anne-Kat. Hærland, NRKs Jon Almås og Märtha selv. For hvert treff Ari gjør med pistolen, belønnes brukeren med et poeng. Til og med Behns forlegger, Torleiv Grue, er med i spillet. Han har fått navnet torpedoen Bernt, kommer på besøk hver gang seeren skyter noen, og tar med seg likene.

- Usmakelig

- Hva? sier en lett overrasket Grue, som verken har sett eller godkjent spillet før NRK lanserte det på sine hjemmesider i går.

- Og så jeg som er gammel pasifist. Dette er skikkelig usmakelig.

Grue og Behn har tidligere vært villige til å gå rettens vei for å kjempe mot misbruk av Ari Behns navn i kommersielle sammenhenger. Behn ble tilkjent et erstatningsbeløp på 100000 kroner etter at han ble misbrukt i en reklame for Choice hotels. Grue vil ikke kommentere om han sammen med forfatteren vil foreta seg noe i forhold til NRK-spillet.

Harselas

- Først må jeg se spillet, sier Grue, som befinner seg i Trondheim i forbindelse med prinsessebryllupet.

- Dumheten tar aldri ferie, og det er vanskelig å kjempe mot den.

Nina Nordbø, prosjektleder for U-punkt-redaksjonen, som har laget spillet, mener at det ikke er fornærmende eller injurierende overfor Ari Behn.

- Dette er jo tvert om et spill som er laget for at Behn skal få redde sin ære. Vi har laget det som en harselas over medias dekning av forholdet mellom Märtha og Behn.

NRK har doblet sine besøks-tall på U-punkts nettsider etter at spillet ble lansert.

- Det er jo ment som et humoristisk spill, og vi planlegger en oppfølger utover sommeren, sier Nordbø.

Kjetil Rollnes, som figurerer som en muntert flygende og udødelig «Ninja-Elvis», har sett spillet, men vil ikke kommentere det.

Her kan du spille spillet

GANGSTER: I NRKs nettspill er Ari Behn framstilt som en gangster som skyter på gamle venner og eksdamer. Bildet er manipulert og er fra spillet.
LETTKLEDD: I Ari-spillet kan Ari ta et oppgjør med sin fortid - og møter en lettkledd Anne-Kat. Hærland. Blant andre. Bildet er manipulert.