Hengt ut som jødehater

Nye opptak av Michael Jackson offentliggjort.

(Dagbladet.no): En rekke telefonsamtaler, der Michael Jackson blant annet beskriver jøder som «blodigler», er offentliggjort i USA.

- De suger. Jeg er så lei av det... Først er de verdens mest populære mennesker, som tjener massevis av penger. Det er en konspirasjon. Jøder gjør det med vilje, sier Jackson på båndet ifølge The Guardian.

Møtes i retten

Telefonbeskjeden ble tatt opp for to år siden, og avspilt på TV-programmet «Good Morning America» i går.

Båndet ble offentliggjort av advokatene til Dieter Wiesner og Marc Schaffel, som tidligere jobbet som rådgivere for stjernen. De to har nå saksøkt Jackson for flere millioner kroner.

Schaffel - en pornoprodusent - ga også bort et bånd der man kan høre Jackson trygle om penger. «Good Morning America» kunne ikke verifisere at dette er ekte.

Advokatene som offentliggjorde lydbåndene sier de gjorde det for at han ikke skulle framstå som sympatisk i den kommende rettssaken. Til sammen 12 opptak ble overlevert produsentene av «Good Morning America».

Abraham Foxman, leder for den jødiske organisasjonen Anti-Defamation League, mener saken er trist.

ALVORLIGE ANKLAGER: Michael Jackson - nå bosatt i Bahrain - var uforsiktig i en privat telefonsamtale for to år siden. I går ble han hengt ut på amerikansk TV. FOTO: SCANPIX/AP
ALVORLIGE ANKLAGER: Michael Jackson - nå bosatt i Bahrain - var uforsiktig i en privat telefonsamtale for to år siden. I går ble han hengt ut på amerikansk TV. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

- Det er leit at Jackson har et stereotypisk syn på jøder som grådige og manipulative, sier han ifølge The Guardian.

Advokatene til Michael Jackson ønsker ikke å kommentere saken overfor nyhetsbyrået AP.