SATIRE: To av artistene i revygruppa Bløgg sang om Porsangers swingersmiljø i årets julerevy. Nå føler navngitte personer seg hengt ut. Foto: Bjørn Arne Johansen, Ságat
SATIRE: To av artistene i revygruppa Bløgg sang om Porsangers swingersmiljø i årets julerevy. Nå føler navngitte personer seg hengt ut. Foto: Bjørn Arne Johansen, SágatVis mer

Hengte ut bygdas swingersmiljø i revytekst

Nå sier revysjefen at navnene var tilfeldig valgt ut.

(Dagbladet): Kledd i sexy undertøy og til tonene av «La det swinge», hang revygruppa Bløgg i Lakselv i sin julerevy ut navngitte personer som medlem av en lokal sexklubb, skrev lokalavisa Ságat i går.

Revynummeret skaper oppstandelse i den lille finnmarksbygda, der det har gått rykter om at det er etablert et såkalt swingersmiljø og der bare fornavnene langt på vei er nok til å identifisere folk.

- Jeg lurer på hva som er motivet bak dette. Det virker bare ondsinnet. Og har revygruppa tenkt på at de som nevnes i denne sangen har barn, som kan bli mobbet i ettertid? sier en av de navngitte personene til Ságat i dagens utgave, som er i salg i Lakselv i ettermiddag.

Beklager Revysjef Kjell Johansen sier til Dagbladet at navnene i sangen - med tittel «Ryktan» -  var helt vilkårlig valgt, og at de ble endret underveis i arbeidet med låta, for å passe inn i rim og rytme.

- Det har ikke vært meningen å henge ut folk. Dersom noen føler det slik beklager vi det, sier lederen for revygruppa.

Han sier han personlig ikke kjenner til om det er en swingersklubb i Porsanger kommune, og at han heller ikke kjente til ryktene før ideen om sangen dukket opp i revygruppa.

- Men det går åpenbart slike rykter, siden ideen til sangen dukket opp, sier Johansen.

Tatt godt imot - Nummeret ble godt tatt imot av publikum. De både lo godt og ga mye applaus, legger Johansen til.

De to revyartistene som opptrådde med sangen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Det er ikke første gangen lokalrevyen i Lakselv, som har røtter tilbake til 80-tallet, vekker reaksjoner lokalt. Tidligere har det imidlertid dreid seg om fullt navngitte personer innen politikk og næringsliv, som er koplet til aktuelle saker.

- Det er jo litt av poenget med en revy å speile det som har skjedd i samfunnet det siste året. Historisk har også revynummere vært med på å ta livet av rykter - på den måten at når det er presentert på scenen, er det ikke så mye mer å snakke om, sier Johansen.

Ikke alle er enige. Ifølge dagens Sagat vurderer en av de navngitte i sexklubbsangen å gå til rettslige skritt mot revyklubben.