Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Piers Morgan

Hengte ut sjuåring. Nå slår jentas far tilbake

Ifølge Piers Morgan er Xias (7) Taylor Swift-imitasjon noe av det skumleste han har sett. 

TV-SHOW: Xias (7) bidrag på det filippinske talentshowet «Your Face Sounds Familiar Kids», der barn konkurrerer i å gjøre den beste imitasjonen av kjente artister. Video: Your Face Sounds Familiar Vis mer

(Dagbladet): «Good Morning Britain»-programleder Piers Morgan (51) er kjent for å snakke rett fra levra.

Siste utspill fra den britiske TV-kjendisen dreier seg om et innslag på det filippinske talentshowet «Your Face Sounds Familiar Kids», der barn konkurrerer i å gjøre den beste imitasjonen av kjente artister.

Sju år gamle Xia Vigor har fått stor oppmerksomhet for sin imitasjon av superstjerna Taylor Swift, som er sett over tre millioner ganger på Youtube.

I klippet er Vigor iført betydelige mengder sminke, samt en uniform som blir dratt av henne og avslører en glitrende minikjole.

- Ikke søtt

Alle klapper imidlertid ikke i like hardt i hendene. Da et klipp av Vigor i full Swift-mundur ble vist på «Good Morning Britain» nylig, gikk programleder Morgan hardt ut mot sjuåringens opptreden , som han beskrev som «noe av det skumleste han noensinne har sett».

VENNER IGJEN: Piers Morgan og «Top Gear»-general Jeremy Clarkson har lenge vært bitre fiender. I «Alan Carr: The Chatty Man» forteller Morgan hvordan de begravde stridsøksa. Og han skværer opp med Carr selv, etter lang tids uvennskap. Vis mer Vis mer

- Hvor gammel er hun? Det er ikke bra, sier briten, som refser seksualiseringen av unge jenter som Vigor, skriver Independent.

- Alle sier «Åh, så søtt». Det er ikke søtt. Ikke lik det. Det betyr bare at millioner av unge jenter kommer til å kline på seg sminke og leppestift og alt det der. Det er ikke rett, lød Morgans konklusjon.

Far slår tilbake

En som er uenig med frokost-TV-programlederen er Vigors far, sivilingeniøren Alan Vigor (50).

Overfor Daily Mail avviser han at datteras opptreden var seksualisert på en skummel måte, slik Morgan hevder.

HARDTSLÅENDE: Piers Morgan (midten) har erfaring med talentprogrammer på TV, og har vært dommer både i «America's Got Talent» (bildet) og «Britain's Got Talent». Foto: NBC / XPOSUREPHOTOS.COM / NTB Scanpix
HARDTSLÅENDE: Piers Morgan (midten) har erfaring med talentprogrammer på TV, og har vært dommer både i «America's Got Talent» (bildet) og «Britain's Got Talent». Foto: NBC / XPOSUREPHOTOS.COM / NTB Scanpix Vis mer

- Han (Morgan, journ. anm.) tar feil. Han skjønner ikke konteksten. Kulturen her er veldig, veldig annerledes. Folk på Filippinene ser ting annerledes, sier Vigor til den britiske nettavisa.

Han forteller videre at dattera i neste uke skal imitere rockeren Axl Rose, og nekter for at Xia kler seg i samme type antrekk som under Swift-imitasjonen til vanlig.

- Hun går ikke i bursdagen til en venn i høye hæler og leppestift. Det er ikke slik det er. Hun ville aldri kledd seg slik på en normal dag, sier 50-åringen.

Dette er ikke første gang Piers Morgan skaper gnisninger med sine ytringer. I fjor hisset han på seg fans av Kim Kardashian da han postet en kritisk tweet om nakenselfiene hennes.

I 2012 ble en amerikansk våpenforkjemper så forbanna på Morgans angrep på våpenindustrien at han startet en underskriftskampanje for å få briten sparket ut av USA. Da saken ble skrevet hadde over 82 000 personer skrevet under oppropet, som beskyldte Morgan for rettstridige angrep på landets grunnlov.

Etter at Morgan sluttet i CNN i 2014 langet han ut mot sin tidligere arbeidsgiver, noe som førte til en offentlig krangel mellom TV-profilen og nyhetsselskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media