Henlegger rasisme-anmeldelse mot Hegnar

- Forundret, sier professor.

SKUFFET: Professor Bernt Hagtvet anmeldte HegnarOnline. Foto: SCANPIX
SKUFFET: Professor Bernt Hagtvet anmeldte HegnarOnline. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har henlagt anmeldelsen av HegnarOnline for rasisme. Statsvitenskap-professor Bernt Hagtvet mener henleggelsen kan true demokratiet.

— Det forundrer meg at politiet har valgt å henlegge rasismeanmeldelsen, for vi hadde trengt en rettsoppgang på dette feltet. Det finnes ingen logikk i at et nettsted som HegnarOnline skal kunne spre urenset kloakk ustraffet, mens det samme ville være straffbart i Hegnars papirpublikasjoner. Deres ansvarsløse holdning til ytringsfrihet utgjør en trussel mot demokratiet, sier Hagtvet til Journalisten.no.

Det var Hagtvet som i februar anmeldte redaktør Stein Ove Haugen og styreleder Trygve Hegnar på grunn av debattene i nettforumet til HegnarOnline. Hagtvet beskriver nettstedet som «en ren kloakkanal som ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre».

— Hagtvets kritikk er så virkelighetsfjern at det virker som om han befinner seg på en annen planet. Politiet vet at det ikke er vi som bryter loven, og at hvis noen skal tas, må det være lovbryteren, sier redaktør Stein Ove Haugen i Hegnar Online. Han legger til at han betrakter det som en «kjempeverdi» at nettet muliggjør meningsytringer uten forhåndssensur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.