Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Henlegger rasisme-anmeldelse mot Hegnar

- Forundret, sier professor.

SKUFFET: Professor Bernt Hagtvet anmeldte HegnarOnline. Foto: SCANPIX
SKUFFET: Professor Bernt Hagtvet anmeldte HegnarOnline. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har henlagt anmeldelsen av HegnarOnline for rasisme. Statsvitenskap-professor Bernt Hagtvet mener henleggelsen kan true demokratiet.

— Det forundrer meg at politiet har valgt å henlegge rasismeanmeldelsen, for vi hadde trengt en rettsoppgang på dette feltet. Det finnes ingen logikk i at et nettsted som HegnarOnline skal kunne spre urenset kloakk ustraffet, mens det samme ville være straffbart i Hegnars papirpublikasjoner. Deres ansvarsløse holdning til ytringsfrihet utgjør en trussel mot demokratiet, sier Hagtvet til Journalisten.no.

Det var Hagtvet som i februar anmeldte redaktør Stein Ove Haugen og styreleder Trygve Hegnar på grunn av debattene i nettforumet til HegnarOnline. Hagtvet beskriver nettstedet som «en ren kloakkanal som ikke har noe med ytringsfrihet å gjøre».

— Hagtvets kritikk er så virkelighetsfjern at det virker som om han befinner seg på en annen planet. Politiet vet at det ikke er vi som bryter loven, og at hvis noen skal tas, må det være lovbryteren, sier redaktør Stein Ove Haugen i Hegnar Online.

Han legger til at han betrakter det som en «kjempeverdi» at nettet muliggjør meningsytringer uten forhåndssensur.

(NTB)

HENLAGT: Redaktør Trygve Hegnar (til høyre) og hans advokat Kyrre Eggen i Oslo Tingrett i forbindelse med en annen sak.
HENLAGT: Redaktør Trygve Hegnar (til høyre) og hans advokat Kyrre Eggen i Oslo Tingrett i forbindelse med en annen sak. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!