Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hennes neste prosjekt er å restaurere en gammel gård

Den tidligere kulturministeren jobber gjerne mer med kultur når hun nå forlater regjeringen.

(Dagbladet): Thorhild Widvey (H) har vært en omdiskutert kulturminister, og i går måtte hun overlevere statsrådskontorene til partifelle Linda Hofstad Helleland.

Statsminister Erna Solberg ga derimot den avtroppende ministeren de beste skussmål, og mente at hun hadde fått ufortjent mye kritikk de to åra hun har sittet i sjefsstolen ved Kulturdepartementet.

En smilende Widvey fortalte til Dagbladet at hun mente dette var et strategisk godt ministerbytte.

Deilig å slippe I går overleverte Widvey ei lang liste med gjøremål til sin etterfølger, og hun fortalte Dagbladet at det føltes befriende å forlate den krevende stillingen rett før jul.

- Ja, det er litt deilig å slippe å følge opp alt dette, spesielt siden det går mot jul. Nå kan jeg ta meg litt ekstra juleferie, så det er bra, sier Widvey til Dagbladet.

Røper planer Den tidligere kulturministeren kan ikke svare helt konkret på hva hun skal gjøre til neste år, men røper likevel noen av sine planer.

- Nå skal jeg ta meg en litt lengre juleferie og tenke på hva jeg skal gjøre framover. Jeg og min mann har lagt en del prosjekter til side på grunn av min posisjon, men nå har jeg anledning til å ta opp disse prosjektene og jobbe mer systematisk med dem, sier hun.

- Hvilke type prosjekter er det snakk om?

- Det er forskjellige ting. Men blant annet er det byggeprosjekter på en gammel gård som vi har overtatt og tar vare på. Kulturminnevern er viktig. Det er også ulike andre ting vi jobber med, så dette blir spennende, sier hun.  

- Har du lyst til å jobbe mer med kulturfeltet?

- Absolutt, jeg har jobbet med kulturfeltet tidligere også. Jeg har vært dirigent, jeg har vært trener, og jeg har jobbet med frivilligheten. Så man skal ikke se bort ifra at jeg kommer til å jobbe mer med kultur også. Om ikke med kulturpolitikk, så på et annet nivå.

Widvey var før hun inntok statsrådsposten oppført med styreverv i hele 17 selskaper, ifølge en oversikt på Kulturdepartementets nettsider.

Hennes ektemann Osvald Magne Bjelland driver et konsulentselskap og var ifølge skattelikningen for 2011 god for over 93 millioner kroner i formue.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media