Hennie åpner filmfesten i Haugesund

Viser Nordsjø-thriller for første gang.

Snart klar: Aksel Hennie og resten av gjengen i «Pionér» har fått æren av å åpne filmfestivalen i Haugesund 15. august. Filmen har kinopremiere 30. august.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Snart klar: Aksel Hennie og resten av gjengen i «Pionér» har fått æren av å åpne filmfestivalen i Haugesund 15. august. Filmen har kinopremiere 30. august. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Det er Erik Skjoldbjærgs dykkerthriller Pionér, med Aksel Hennie i hovedrollen, som åpner årets filmfeiring i Haugesund.

Regissør Skjoldbjærg er begeistret, og sier ifølge en pressemelding:

- Handlingen foregår på Vestlandet siden det jo er hit oljen ble ført i land. Dette er både den mest påkostede og krevende filmen jeg har gjort her hjemme. Derfor er det perfekt å ha premiere på Den norske filmfestivalen.

Filmen vakte også oppsikt under filmfestivalen i Cannes og er solgt til en rekke land, blant annet til USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Filmen beskrives som et intenst Nordsjø-drama som utspilles på 500 meters dyp.

Pionér har premiere på norske kinoer 30. august 2013 og distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.

NTB

På dypt vann: Aksel Hennie spiller en nordsjødykker i trøbbel. Under innspillingen måtte han dykke ned til 60 meter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
På dypt vann: Aksel Hennie spiller en nordsjødykker i trøbbel. Under innspillingen måtte han dykke ned til 60 meter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer