Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hennie trekker seg fra Varg Veum-film

Mister millionstøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag meldte Dagbladet.no at «Falne Engler» - den andre filmen om Varg Veum - var blitt tildelt 7 millioner kroner i støtte fra Norsk filmfond etter markedsvurdering.

Filmen skulle regisseres av Aksel Hennie.

Nå henger prosjektet i en tynn tråd. SF Norge og produsent Guttorm Petterson har nemlig trukket søknaden sin tilbake, fordi Hennie har sagt fra seg regijobben på filmen, heter det ien pressemelding fra Filmfondet.

- Det er synd, men jeg har andre ting jeg skal gjøre i år, som jeg gleder meg veldig til. Vi har hatt løpende kontakt med produsentene om «Falne Engler», og jeg har prøvd alt jeg kan for å få det til, sier Hennie til Dagbladet.no.

Ute til «Lønsj»

Produsentene har de siste dagene jobbet på spreng for å få tak i en ny regissør, men trenger mer tid.

- Vi har dialog med produsentene, men om jeg kommer til å være involvert i Varg Veum-filmen på et senere tidspunkt vet jeg ikke, sier Hennie.

Han skal spille i den kommende Eva Sørhaug-filmen «Lønsj» og et annet prosjekt til som ikke er offisielt ennå. Da ble det vanskelig å flytte til Bergen for å jobbe med «Falne Engler».

INGEN VARG VEUM: Aksel Hennie må prioritere andre prosjekter i år. Foto:
INGEN VARG VEUM: Aksel Hennie må prioritere andre prosjekter i år. Foto: Vis mer

- Det kommer til å være nok å gjøre i år, sier Hennie.

Støtte til snowboard-film

Direktør Stein Slyngstad i Norsk filmfond forklarer:

- Da søknadsfristen for «Falne Engler» gikk ut var produsentene innstilt på å få med Hennie som regissør, men i mellomtiden ga vi støtte til «Lønsj» der han er tiltenkt en av hovedrollene. Dermed ble det vanskelig for han å gjøre begge deler.

Og når SF Norge trakk sin søknad, rykket neste prosjekt på lista opp.

Ungdomsfilmen «Snowboarder» får dermed 8 millioner kroner. Den handler om 15 år gamle Mikkel som flytter fra Oslo til Vestlandet, der han må lære seg å stå på snowboard for å bli akseptert.

Etter hvert forelsker han seg i en jente som er kjæresten til den lokale snowboardmesteren og skolens bølle.

Filmen skal regisseres av spillefilmdebutant Ole Martin Hafsmo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!