Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Henriette Lien

- Nei, nei, sier Henriette og bryter ut i latter. - Ninni er så nøytral. Ikke er hun spesielt utfordrende, heller, og så er det det at hun er ung og Georg (Toralv Maurstad) er gammel. Det er ikke akkurat så hipt, det da.

NINNI STÅR SNART BRUD MED SIN 40 ÅR ELDRE KJÆRESTE.

Den store aldersforskjellen er et hett tema i den elektroniske postkassa til Henriette.

- Jeg får e-post fra unge folk som spør om han ikke er litt gammel. De skjønner ikke hva jeg ser i ham, og skriver at de aldri kunne gjort det samme. Og så lurer de på hvorfor jeg ikke velger Jens August eller Rolv. Eldre folk har mindre problemer med aldersforskjellen, sier Henriette. Hun får brev og tegninger fra små barn også.

- Det overrasker meg litt, siden serien handler om alkoholisme og folk som har seg både her og der. Det betyr at de som lager serien bør trå litt varsomt, men jeg tror de er bevisste på hvor grensa skal gå.

DET NÆRMESTE HUN HAR VÆRT

bryllup privat, er en visning av brudekjoler på Grand. Moteriktig er hun også når vi møter henne. Under en gammel kåpe med pelskrage bærer hun et skjørt sydd sammen av plastposer.

- Jeg har ikke klippet og limt selv, ler Henriette og svarer før vi får spurt...

- Det er Pia Myrvolds design.

Trolig er hun aleine i Norge om å bære den Paris-baserte designerens kreasjon.

- Håret da, er det ekte eller er det kjøpekrøller?

- Det er ekte, forsikrer Henriette. Som danser hadde hun kort hår, men krøllene var der da hun prøvespilte for «Hotel Cæsar».

- Det var nok krøllene de ville ha, sier Henriette og omtaler seg selv og Maurstad som «oss to pudlene».

- Kunne du giftet deg med en så mye eldre mann i virkeligheten?

- Nei, lyder det kontant.

- Georg behandler Ninni veldig forretningsmessig. Du ville kanskje ikke funnet deg i det, heller?

- Nei, er du gæren. Jeg ville vært ute av det hotellet fortere en f...

- Men hvorfor blir Ninni værende?

- Jeg tror det er en kombinasjon av at hun er ung og forelsket og at hun blir litt lammet av det mektige imperiet hun er en del av. Dessuten har de vel sine stunder som ikke vises på tv, tror Henriette, før hun sukker:

- Jeg har alltid ment at det er så idiotisk å snakke om en rollefigur på den måten, og nå gjør jeg det selv.

MEN HENRIETTE HAR HOLDT KJEFT GANSKE LENGE.

Hun har holdt en lav profil de siste ukene.

- Ikke i mine villeste fantasier hadde jeg forestilt meg at det skulle ta av så til de grader, både blant publikum og i pressen. Jeg måtte sette grenser.

- Har kjendistilværelsen vært problematisk?

- Nei, men det er blitt mye mer mas enn jeg trodde. Det var overraskende å oppdage hvor mye folk tar direkte kontakt når de ser meg.

- Og nå har du hemmelig telefonnummer?

- Hjemme måtte jeg ha det allerede i sommer, etter de første skriveriene. Det var en del mindre hyggelige telefoner, ja. Tenkte jeg kunne klare meg med mobiltelefon, men også den ringte i ett sett. Dermed fikk jeg hemmelig mobilnummer også.

- Hvem ringte?

- Det ble plagsomt mange guttevorspiel. Jeg tror bare de var ute etter å høre stemmen min, eller noe sånt.

HUN ER FØDT PÅ SOLLERUD I OSLO

og begynte tidlig å turne, også i konkurranser. Drillpike var hun også, i Lilleaker skoles musikkorps. Drømmen var å bli tamburmajor, men isteden begynte hun å steppe.

- Faren min lærte meg «Sjømannsvalsen» på stuegolvet. Stepping ble min spesialitet.

I åttende klasse begynte hun å danse klassisk og jazzballett, men etter ett år på ballettlinja på Fagerborg videregående dro en skoletrøtt Henriette til London for å danse. To år seinere var hun hjemme i Oslo igjen, til sang- og danseroller i musikalene «Crazy For You», «Cabaret», «Guys And Dolls» og «Robin Hood», turné med Riksteatret og dansejobber i TV-programmer. En snakkerolle var det neste målet.

- Jeg hadde noen replikker i «Crazy For You», og det var så befriende å få åpne munnen. Kolleger jeg snakket med mente at jeg kunne fikse det. Jeg søkte til og med Teaterhøgskolen, men var for feig til å møte på audition.

ROLLEN I «HOTEL CÆSAR» FIKK HUN VED EN TILFELDIGHET.

Men hun torde i hvert fall å møte på audition. Og i dag er hun sjeleglad for at hun havnet i TV2s hotellsuksess - og ikke i TVNorge-fiaskoen «Venner og fiender».

- De ville jo ikke ha meg, sier Henriette med et lurt smil.

- Men selv om vi vinner den såkalte såpekrigen, er det ikke hyggelig at kollegene i «Venner og fiender» kanskje mister jobben. Jeg kjenner mange av dem.

- Men hvorfor er dere så mye mer populære?

- Jeg tror folk er nysgjerrige på hva som skjer videre med de forskjellige karakterene. Dessuten er de litt snobbete.

- Og alt som kan gå galt, går galt?

- Ja, men på en underholdende måte. Når Juni blir full, så blir hun veldig full. Jeg tror folk vil ha litt snusk og skandaler.

- Regnet dere med en halv million seere hver dag?

- Nei, folk er jo gærne. Serien er blitt stuerein. Folk innrømmer faktisk at de følger med.

- Og du, da?

- Joda, men slett ikke alltid. Men jeg er jo spent på hva som skjer med de andre i serien.

FOLK & FILM HADDE TESTET 30 TIL ROLLEN

som Ninni i «Hotel Cæsar» før Henriette ringte.

- Jeg var på vei hjem fra audition på «Venner og fiender», og ringte en kompis i TV2 for å slå i hjel tida. Han nevnte at de sikkert trengte en blond jente til en ny produksjon, og for første gang torde jeg å si høyt at jeg kunne tenke meg en snakkerolle. De hadde bare hovedrollen igjen, og jeg fikk to timer på meg til å komme ned og lese manus og prøvefilme.

Etter et par runder til, den siste mot Maurstad, var rollen som Ninni Krogstad hennes. Og den akter hun å beholde i 151 episoder til. Minst.

- Og nå strømmer det på med andre tilbud, også?

- Jada, det er kommet mange rare tilbud. Noe vil jeg vurdere hvis jeg har tid.

- Film eller tv?

- Ingen av delene. Jeg kan ikke gå ut med det. Du får nok vite det...

- Musikal igjen, altså?

Henriette ler.

- Jeg føler meg både trygg og hjemme der. Men jeg vil gjerne prøve alt, kanskje en kombinasjon av dans, sang og tekst.

- Gjorde du et riktig valg da du sluttet som danser?

- Det blir aldri som man tror. Men, er du gæren, det er klart jeg ville gjort det samme i dag. Jeg har bare vunnet på det. Jeg hadde ingen ting å forsvare, så dette er bare en lærerik prosess for meg.

- Får du være med på å forme rollen som Ninni?

- Jeg har fått ganske frie tøyler, men er jeg på villspor, kommer instruktøren inn. Men vi får vite lite, ikke minst om fortsettelsen. Veien blir til underveis, akkurat som i det virkelige livet.

Det var nok krøllene mine de ville ha, sier Henriette Lien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media