Henriette Steenstrup leser nettdebutanter

Skuespilleren Henriette Steenstrup leser de beste diktene som er kommet inn til Dagbladet.no. Denne måneden vurderer også Lars Saabye Christensen om noen av dem egner seg for bokutgivelse.

Siden Dagbladet lanserte månedens Poetikon for et år siden har det strømmet inn over 5000 dikt. Hver måned kårer Dagbladet en vinner, og denne måneden falt juryen for Geir Svanholms dikt «Anleggskokka». Svanholm vant for andre gang på rad, og er en av nettdebutantene forfatter og forlagskonsulent Saabye Christensen skal vurdere med tanke på en bokutgivelse.

På Dagbladets nettsider kan du nå både se og høre Henriette Steenstrup framføre «Anleggskokka» og andre dikt.

De grove merkene

Det store skinnet

alvoret som gravde

årringer

lukta av ølvaska hår

og grønnsåpeskurt panel

Blodårehendene bløte av

lanolin

som strøk

trøst utover fjeset

Juryen sier blant annet dette om diktet: «Anleggskokka» preges av en dikterisk bevissthet, men bevarer samtidig en sanselighet som man kan spore i mange av Geir Svanholms dikt. Juryen likte spesielt godt kontrasten mellom den slitne, grove skikkelsen og det myke, bløte i siste avsnitt.

DIKTFLOM: Henriette Steenstrup svømmer i dikt. Over 5000 bidrag er kommet inn til Dagbladet.no. Du kan både høre og se Henriette framføre det beste fra Poetikon på nettet.