Henrik Lundes sensasjoner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HENRIK LUNDE FRA

Antirasistisk senter mener i en replikk i Dagbladet mandag at det «...ville være interessant og også sensasjonelt» dersom jeg kunne fremlegge tallmessige fakta for min påstand om at innvandrere er overrepresentert på så godt som alle kriminalstatistikker. Det eneste sensasjonelle i denne saken er nok heller at en ellers godt belest mann som Lunde, evner å skrive en replikk som så til de grader avslører at han ikke vet noen ting om innvandrere og kriminalitet.

Lunde husker åpenbart ikke at både Kripos og Politiets Fellesforbund gang på gang har hevdet det samme som jeg gjør. Innvandrere, særlig ikke-vestlige, er jamt over overrepresentert på alle kriminalstatistikker.

Dersom Lunde tviler på sin egen hukommelse eller ikke tror på våre fremste fagpersoner, så kan han til sin egen orientering lese de siste kriminalstatistikkene fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). Spesielt vil jeg anbefale SSBs rapport nr 2000:18, «Innvandrere og nordmenn som offer og gjerningsmenn». Den kan bestilles fra SSBs hjemmesider til den nette sum av 155,- kr.

Dersom Lunde heller ikke ønsker å lese denne rapporten, kan jeg kort gjengi noen funn.

Ser vi på antall kriminelle per 1000 innbyggere, så finner vi at innvandrere er overrepresentert innenfor nesten alle kriminelle forhold hele landet over. Verst er det blant ikke-vestlige innvandrere i Oslo.

I Oslo ble det registrert 58 kriminelle per 1000 ikke-vestlige innvandrermenn. Tilsvarende tall for norske menn var 31.

I aldersgruppen 14 - 17 år så var det blant ikke-vestlige innvandrere 105 kriminelle per 1000 innbyggere, mens det blant norske i denne aldersgruppen bare fantes 61. Slik kunne jeg ha fortsatt. Det finnes nesten ikke et eneste tall i denne brede undersøkelsen som forteller noe annet enn at innvandrere er overrepresentert på kriminalstatistikken!

SOM INFORMASJONSLEDER

i Antirasistisk Senter burde det være selvpåliggende for Henrik Lunde å bruke litt mer tid på å sjekke fakta før han uttaler seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer