IDEOLOGI FRAMFOR BARNA: Nå skal altså en godt fungerende turnusordning tilpasset brukernes behov fjernes slik at Rødt kan ramme private tjenesteleverandører. System og ideologi er viktigere enn hensynet til dem tjenestene er til for, skriver artikkelforfatteren om Rødt og Bjørnar Moxnes angrep på medleverordningen. Foto: Nina Hansen
IDEOLOGI FRAMFOR BARNA: Nå skal altså en godt fungerende turnusordning tilpasset brukernes behov fjernes slik at Rødt kan ramme private tjenesteleverandører. System og ideologi er viktigere enn hensynet til dem tjenestene er til for, skriver artikkelforfatteren om Rødt og Bjørnar Moxnes angrep på medleverordningen. Foto: Nina HansenVis mer

Hensikten helliger alle midler for ytterste venstre fløy

Forutsigbart fra Rødt - system og ideologi foran hensynet til brukerne.

Meninger

I sin iver etter å ramme privat sektor går Rødts Bjørnar Moxnes nå løs på medleverturnusen. Det er en arbeidstidsordning som gjør det mulig å organisere arbeidstiden til beste for barn som har en barnevernsinstitusjon som sitt hjem.

Med medleverordningen lever den ansatte sammen med barna eller ungdommene på institusjonen. Dette har gitt dokumentert gode behandlingsresultater i form av økt stabilitet og kontinuitet for dem tjenestene er til for.

Medleverordningen kan sammenlignes med turnusordningene fra Nordsjøen. I praksis handler det om lange vakter over flere dager. Dette gir klare fordeler; barn og unge må forholde seg til færre personer, og ansatte har tid til aktiviteter som strekker seg over lengre tid.

Selvsagt er det ikke bare fordeler med denne typen langvakter, men hensynet til brukerne – de sårbare mottagerne av tjenestene – er det viktigste. Ordningen gir høy kvalitet, er innarbeidet og fungerer godt.

Nå hevder Moxnes at private leverandører av tjenester til barn og ungdom driver «rovdrift på ansatte». Han vil like godt fjerne hele ordningen. Hensikten helliger alle midler for ytterste venstre fløy.

Nå skal altså en godt fungerende turnusordning tilpasset brukernes behov fjernes slik at Rødt kan ramme private tjenesteleverandører. System og ideologi er viktigere enn hensynet til dem tjenestene er til for.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.