LEDER

Hent barna hjem

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

En tabbe i politidirektoratet kan ha ført til at lengeværende asylbarn er blitt feilaktig prioritert for utkastelse. Hvilken vei så justisminister Anders Anundsen mens dette pågikk?

I fjor høst ga Justisdepartementet Politidirektoratet beskjed om ikke lenger å prioritere utsendelse av lengeværende asylbarn, inntil nye retningslinjer for disse barna er på plass. Men direktoratet formidlet ikke dette nedover i organisasjonen. I mellomtida er nesten 500 asylbarn sendt ut av landet. Minst 84 av disse er såkalt lengeværende barn. Justisministeren vet ikke om, eller hvor mange, barn som er rammet av feilen. Stortinget skal nå til bunns i saken.

Justisministeren handlet raskt da saken sprakk i Bergens Tidende. Nye retningslinjer er sendt ut til politiet og statsråden har beklaget i Stortinget. Det er bra, men det skulle bare mangle.

Justisminister Anundsen uttalte i går at politiet burde ha fått med seg de politiske signalene. Men her er det et og annet signal statsråden selv burde ha oppfattet. Hva med alle mediesakene om barn som sendes ut? Spørsmålene i Stortinget? Søksmålene og omgjøringsbegjæringene som asyladvokater har «bombardert» utlendingsmyndighetene med? Brevet med feilen ble dessuten sendt i kopi til departementet. Hvorfor reagerte ikke justisministeren på noe av dette?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer