Her ankommer kongen og dronningen til sin egen feiring

Folkefest for 75-åringene på operataket.

KOM I BÅT: Kongefamilien ankom i båt til operataket. Foto: Jonas Sverrisson Rasch / Dagbladet
KOM I BÅT: Kongefamilien ankom i båt til operataket. Foto: Jonas Sverrisson Rasch / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Et døgn etter at pop-prinsen Justin Bieber skapte det som trolig er norgeshistoriens mest intense hylekor på operataket i Oslo, er det duket for nok et storslått show i Bjørvika.

Kong Harald og dronning Sonja er begge 75 år i år, og i kveld markeres det med en festforestilling på operataket til ære for jubilantene.

- Glad i Kongeparet Både Kongeparet, Kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal være til stede under forestillingen som ledes av skuespiller og artist Herborg Kråkevik.

GARDEN PÅ PLASS: Mennesker har samlet seg på operataket for å hedre kongen og dronningen i kveld. Foto: Jon André Sæther / Dagbladet
GARDEN PÅ PLASS: Mennesker har samlet seg på operataket for å hedre kongen og dronningen i kveld. Foto: Jon André Sæther / Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig glad i kongeparet, og har stor respekt for arbeidet de gjør og måten de fyller rollene sine på, sier Kråkevik til NRK.

Hun lover en bursdagsfest som skal være kjekk for både jubilantene, publikum og de som ser den på tv.

Leder showet: Hardangerblomsten Herborg Kråkevik. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
Leder showet: Hardangerblomsten Herborg Kråkevik. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer

Programmet består av både klassiske innslag fra blant andre Nasjonalballetten, solister fra Den norske opera og Oslo-filharmonien, og mer populærmusikalske innslag fra artister som Marit Larsen, rap-duoen Envy og Ole Paus.

Gave fra Regjeringen Konserten er en del av Regjeringens 75-årsgave til Kongeparet og er åpen for publikum. Det er plass til rundt 8 000 personer på operataket, og heldigvis for jubilantene og publikum ser ikke gårsdagens tenåringshorder ut til å ha påført operabygget varige men.

Like før klokka 14 i dag hadde en haug med barnehagebarn møtt opp foran slottet for å feire jubilantene. Barna, mange av dem med krone på hodet, fikk boller og jus mens de ventet på hedersgjestene.

Synger for Kongeparet: Marit Larsen.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Synger for Kongeparet: Marit Larsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Da garden hadde marsjert ut på slottsplassen og kongefamilien, med kongen i spissen, kom ut på balkongen hylte mange av de små barna «Kongen! Kongen! Kongen!»

Garden spilte og avfyrte skudd som en del av drilloppvisningen, noe som så ut til å skremme noen av de små barna litt.

Rapper for Kongeparet: Envy. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
Rapper for Kongeparet: Envy. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

 

Synger for Kongeparet: Ole Paus. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet
Synger for Kongeparet: Ole Paus. Foto: Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer