Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her ankommer Nerdrum tingretten

Klar for tredje runde i sin kamp mot norske skattemyndigheter.

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Odd Nerdrum ankom Oslo tingrett like før klokken ni i dag, for tredje runde av sin kamp mot norske skattemyndigheter.

Nerdrum, for anledningen iført en hjemmesydd geiteskinnsvest og mørk frakk, ønsket ikke å si noe til det fremmøtte pressekorpset.

Nerdrum har saksøkt Staten ved Skatt Øst fordi han mener seg urettmessig etterlignet. Han ble i 2010 og 2011 ilagt restskatt på flere millioner kroner, for beløp han hevder han hadde allerede hadde betalt skatt av.

Beløpene som omhandles i skattesaken, er de samme som Nerdrum i sommer ble dømt to år og tre måneder i fengsel for å ha unndratt fra norske skattemyndigheter.

Nye bevis I forrige uke kunne Dagbladet avsløre en rekke dokumenter som viser at Odd Nerdrum sannsynligvis skattet av alle pengene han er dømt for å ha unndratt, men kanskje til feil land og feil tid.

Disse dokumentene vil bli lagt fram av Nerdrums advokat i retten, som nye bevis i saken.

Til tross for at det er nye bevis i saken, så har regjeringsadvokaten allerede varslet at han har lite tro på at Nerdrum vil vinne fram.

Årsaken er at det i skattesaken er sannsynlighetsovervekt som avgjør utfallet, i motsetning til i straffesaken, der påstander må være bevist utover enhver rimelig tvil.

Nerdrums advokat, Pål Berg, har derimot stor tro på Nerdrums sak.

- Med alle de bevisene som foreligger nå, burde vi ha en god sak, sa Pål Berg til Dagbladet i forrige uke.

Pål Berg, Nerdrums advokat, mener de har større sjanse til å vinne frem nå, enn sist gang Nerdrum var i retten.

I dag skal regjeringsadvokaten og Nerdrums forsvarer holde sine innledningsforedrag i saken.

Det er satt av tre dager til saken i Oslo tingrett. Dabladet er til stede i rettssalen, og vil følge saken utover dagen.

• Les alle sakene i Nerdrum-saken her.

SAKSØKER STATEN: Odd Nerdrum har anlagt sak mot staten fordi han mener staten har gitt ham for mye restskatt. Her hjemme på Rødvik Gård utenfor Stavern. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
SAKSØKER STATEN: Odd Nerdrum har anlagt sak mot staten fordi han mener staten har gitt ham for mye restskatt. Her hjemme på Rødvik Gård utenfor Stavern. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer