Her bæres Damon Albarn av Roskilde-scenen

Ville ikke at Roskilde-konserten skulle slutte.

(Dagbladet): Roskilde-festivalen er over for denne gang, og ble i hovedsak avsluttet med en knallkonsert av sir Paul McCartney, dersom vi hører hva anmelderne har å si.

Samarbeidsprosjekt Men festen var ikke over da McCartney gikk av den ikoniske Orange-scena.

På den nest største scenen, Arena, stod nemlig samarbeidsprosjektet Africa Express og spilte til klokken fire om natten. Og det med gjester som danske Trentemøller, britiske Kwabs, eks-Mew-gitarist Bo Madsen.

Båret av scenen Ifølge Pitchfork, var Africa Express-venn og Blur-vokalist, Damon Albarn, ble også med på den storslåtte feiringen på Roskilde-året 2015 - men var kanskje litt mer ivrig enn de andre.

Da klokken hadde passert fire om morgenen, stod Albarn alene på scenen og sang The Clash-låta «Should I stay or should I go» accapella, med festivalarbeidere som kommer på scenen og ber han stoppe.

- Jeg bryr meg ikke om hva de sier, sier Albarn til publikum, og erklærer:

- Vil dere ha mer, så får dere mer, sier han til trampeklapp.

Mens han oppfordrer publikum til å rope «more», kommer en vakt ut på scena og plukker med seg en samarbeidsvillig Albarn, som bæres vekk fra scenen.

135 000 besøkende Med 32 000 frivillige og godt billettsalg har totalt 135 000 mennesker besøkt Roskilde-festivalen i år.

I år var 86 prosent av gjestene fra Danmark, syv prosent fra Norge, og resten fra Sverige og øvrige land.

Festivalen, som er en veldedig organisasjon, forventer et økonomisk overskudd på 15-18 millioner danske kroner som doneres til veldedighet.