Her ble det neseblod

Metalspirene Overthrow fra Stavanger fikk Hove-publikummet til kaste seg ut i det med liv og lemmer.

BRA FYR: Ole Gaard og hans Overthrow kan gå en lysende metalfremtid i møte. Hovekonserten beviste at gjengen både kan live- og låtskriverfaget. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
BRA FYR: Ole Gaard og hans Overthrow kan gå en lysende metalfremtid i møte. Hovekonserten beviste at gjengen både kan live- og låtskriverfaget. Foto: Anders Grønneberg/ DagbladetVis mer

HOVEFESTIVALEN: Det er ikke bare enkelt å være første band ute på Hovefestivalens største scene. Urørtfinalistene Overthrow fra Stavanger ser ikke ut til å bekymre seg nevneverdig over akkurat det.

Med vokalist og gitarist Ole Gaard i front, gyver de løs på de noen hundre fremmøtte med alt de har av hår og gitarer. Det første som slår en, er hvor godt det svinger av kvartetten enten de tråkker på gasspedalen eller cruiser i midtempo.

De deler selvsagt noe av thrash-arven til storebrødrene og Purified in Blood og griper om mange av de samme rockgrepene som Kvelertak. I løpet av den knappe halvtimen, får de også drahjelp av Hallgeir Skretting Enoksen fra PIB og Kvelertaks Maciek Ofstad. Overthrow er hakket mer sludgy enn sine eldre regionskompanjonger, noe som kler dem godt.

Gjengen er ennå unge og tidvis løper adrenalinet litt løpsk med dem, men alt tyder på at de er svanger med en kanonplate. Finjusteringen kommer med et par jobber til på nakken.

Publikum var i alle fall med på notene og jeg så minst en kar kom smilende ut av moshpiten med blødende nese.