Her blir Bush halshugget og satt på en påle

Noen mente han «mistet hodet» som USAs president - nå blir han halshugget i TV-serien «Game of Thrones».

TIL SKREKK OG ADVARSEL: George W. Bush (65) sørget for å bli en av USAs minst populære presidenter gjennom tidene. Nå blir han halshugd i populær TV-serie. Foto: Skjermdump fra HBO
TIL SKREKK OG ADVARSEL: George W. Bush (65) sørget for å bli en av USAs minst populære presidenter gjennom tidene. Nå blir han halshugd i populær TV-serie. Foto: Skjermdump fra HBOVis mer

(Dagbladet): George W. Bush (65) sørget for å bli en av USAs minst populære presidenter gjennom tidene.

Mange mente kanskje at 65-åringen ofte «mistet hodet» i perioden da han bodde i Det hvite hus.

«Henter hoder» Men nå har det gått enda verre for den tidligere presidenten, som har blitt halshugget i TV-serien «Game of Thrones», skriver Comoyo Filter.

Den amerikanske HBO-serien ble sendt på NRK tidligere i år, og inneholder unektelig en del halshugging.

Nettopp derfor måtte serieskaperne være kreative, og for å kutte ned på kostnadene valgte de dermed å «hente» hoder fra andre serier og filmer.

- Ikke politisk I filmklipp som er lagt ut på Comoyo Filter vises scenen der eks-presidentens avkappede hode er med.

- Det siste hodet til venstre er George Bush. Hans hode er med i flere halshoggingsscener, faktisk. Det er ikke et valg. Det er ikke et politisk «statement». Vi måtte bare bruke et hode vi hadde liggende, forteller serieskaperne av «Game of Thrones», David Benioff og D.B. Weiss på kommentarsporet i klippet, som er lagt ut på Comoyo Filter.

Scenen der Bush' halshuggede hode henger på en påle, omhandler rollefiguren Sansa Stark som tvinges av Kong Joffrey til å se det avkappede hodet av faren sin.

- Uakseptabelt og smakløst HBO er ikke spesielt fornøyde med at ekspresidenten har fått hodet kappet av i «Game of Thrones»:

«Vi reagerer sterkt på dette og synes det er uakseptabelt, respektløst og smakløst. Dette har vi gjort klar overfor seriens produsenter, som øyeblikkelig beklaget denne uheldige feilen. Vi er lei oss for at dette skjedde og skal sørge for å få det fjernet fra alle framtidige dvd-produksjoner,» heter det i en uttalelse fra kanalen, ifølge io9.

Også Benioff og Weiss gikk ut med en uttalelse for å forklare hvorfor Bush' avkappede hode dukker opp i scenen.

«Det som skjedde var følgende: Vi bruker mange avkappede kroppsdeler i serien; hoder, armer osv. Vi har ikke råd til å lage alle disse fra «scratch», spesielt ikke i scener der vi trenger mange slike kroppsdeler, så derfor må vi leie dem inn pakkevis. Etter at scenen allerede var spilt inn, påpekte noen at det ene hodet liknet George W. Bush. Det nevner vi også i dvd-kommentarsporet, noe vi ikke skulle ha gjort. Vi mente ikke å fornærme den tidligere presidenten, og beklager hvis vi har sagt eller gjort noe som ga inntrykk av noe annet.»