Anmeldelse: Rammstein - «Deutschland»

Her blir det bråk!

Rammstein provoserer med ny låt.

KONTROVERSIELL: Rammsteins nye musikkvideo inneholder scener som utspiller i det som ser ut som en tysk konsentrasjonsleir. Foto: Skjermdump/Universal
KONTROVERSIELL: Rammsteins nye musikkvideo inneholder scener som utspiller i det som ser ut som en tysk konsentrasjonsleir. Foto: Skjermdump/Universal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Deutschland»

Rammstein

Metal

Plateselskap: Universal

«Det vil garantert skape ubehag og reaksjoner.»
Se alle anmeldelser

LÅT: Ti år har gått siden Berlin-sekstetten Rammstein sist ga ut plate. Siden den gang har mytestatusen deres nådd astronomiske høyder.

Før jul solgte bandet godt over en million konsertbilletter på noen formiddagstimer. Denne uken dukket det opp noen kryptiske bilder på instagram med teksten «XXVIII.III.MMXIX» og «Deutschland».

Og i dag kom altså det folk har spekulert om gale i det siste døgnet, bandets første nye låt på årevis. Sangen kom akkompagnert av en kortfilm som garantert vil skape høylytte diskusjoner. Rammstein er kjent for å provosere og bandet går ikke stille i dørene denne gangen heller.

Noen av scenene viser gruppen ikledd fangedrakter med fargekoder tilsvarende de som ble brukt i konsentrasjonsleirene under 2. verdenskrig. Det vil garantert skape ubehag og reaksjoner.

Videoen og teksten som helhet kan gjerne sees på som en allegori over et land som gjennom historien har vært i konstant konflikt med seg selv og verden rundt seg.

I teksten heter det: «Deutschland - Deine Liebe ist Fluch und Segen / Deutschland - Meine Liebe kann ich dir nicht geben», som betyr noe sånt som «Tyskland - din kjærlighet er en forbannelse og en velsignelse / Tyskland - min kjærlighet kan jeg ikke gi deg».

Musikalsk er sangen både fremover- og tilbakeskuende for Rammstein. Melodisk minner den om de to første platene og superfengende låter som «Du Riechst So Gut» og «Engel». Samtidig er den mer rocka og dynamisk enn tidligere. Spesielt når det gjelder vokalarrangementene, som denne gangen fremstår mer utbroderte og iørefallende. Det er en velkommen oppgradering.

Utover det er det selvsagt tatt høyde for at dette skal kunne kaukes med på når bandet legger ut på stadionturné til sommeren. Og der har Rammstein tikket inn fin løpsform.

Bandets syvende plate, «Rammstein», slippes 17. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer