Her blir Halvdan Sivertsen rørt av rapperen Vinnis sang

- Det var stort da han satte sitt preg på den låta.

(Dagbladet): «En musikalsk reality-serie, noe du har aldri før har sett», sier TV 2 om én av deres større satsinger denne våren.

I sommer var syv godt etablerte, anerkjente, norske musikere og låtskrivere samlet på Hvaler Gjestgiveri.

Lørdag vises første episode av resultatet - serien «Hver gang vi møtes».

- Mitt livs opplevelse - Da jeg så klipp fra programmet i dag, brakte det tilbake den gode stemningen som var oss i mellom. Det har vært mitt livs opplevelse, det der, sier Øystein Dolmen, godt kjent fra den folkekjære duoen Knutsen og Ludvigsen, i forbindelse med en pressekonferanse på Popsenteret i Oslo i dag.

I tillegg til Dolmen (64), er også Halvdan Sivertsen (61), Bertine Zetlitz (35), Jan Eggum (60), Anne Grete Preus (54), Vinni (35) og Elvira Nikolaisen (31) med.

Det fungerer slik: Hver artist får én episode, eller én dag, dedisert til seg, der denne artisten bestemmer programmet, og velger aktiviteter for dagen. Ved lunsj- og middagstid framfører de andre artistene hver sin låt av hovedpersonen.

I forkant av oppholdet, flere måneder i forkant, har nemlig samtlige deltakere valgt seg ut én låt av hver og en av kollegene, satt seg inn i den, tolket den og laget sin egen versjon.

Rørende tolkning På hytteturen ble låtene framført. I første epsiode er det Sivertsen det gjøres ekstra stas på.

Blant annet får vi se Jan Eggum gjøre sin versjon av «Nordaførr», Anne Grete Preus framfører «Kjærlighetsvisa» og Vinni setter sitt hiphop-preg på «Sommerfuggel i vinterland».

Særlig sistnevnte gjorde sterkt inntrykk på Sivertsen:

- Jeg ble rørt, og det var stort å se ham sette sitt preg på den låta, sier Sivertsen.

Og selv om det var med stor ærefrykt rapperen framførte låta for opphavsmannen i sommer, er han glad han valgte nettopp den låta.

STJERNEMØTE: Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Elvira Nikolaisen, Halvdan Sivertsen og Vinni. Foto: TV 2
STJERNEMØTE: Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Elvira Nikolaisen, Halvdan Sivertsen og Vinni. Foto: TV 2 Vis mer

- Den har en spesiell betydning i familien, særlig for kona mi, som er adoptert. Det er liksom hennes låt, forteller han.

Gir grønt lys Visesangeren satte så stor pris på Vinnis versjon at han umiddelbart ga ham grønt lys til å ta med låta på turné.

- For meg hadde det vært en stor ære om han ville ta den med ut på veien. Men det er ikke noe press, smiler Sivertsen.

Og kanskje får Vinni-fans høre hiphop-versjonen av «Sommerfuggel i vinterland» på én av hans konserter.

- Det er ikke umulig. Særlig nord i landet hadde nok den slått an, ler Vinni.

Ny skive - på norsk Å høre Vinni, eller Øyvind Sauvik som han egentlig heter, synge flere låter på det norske språk framover blir uansett en realitet.

Ti år etter at han ga ut sine første låter som en del av hiphop-duoen Paperboys, utgis hans aller første album på norsk, som har fått arbeidstittelen «Oppvåkningen», til høsten.

- Jeg har jobbet med det i rundt ett år, men først etter «Hver gang vi møtes» har jeg klart å bli kvitt den frykten for å gjøre det på norsk, sier rapperen.

Etter å ha vært sammen med de andre musikerne, der flere av dem i hovedsak har operert på morsmålet i størsteparten av karrieren, fikk han et annet syn på språket.

- Det ble satt litt i perspektiv, og opplevelsen og inntrykkene de andre, som Sivertsen og Eggum, ga meg har jeg tatt med i arbeidet med den nye skiva, sier Vinni.

- Sang, musikk og livserfaring I tillegg til inspirasjon til å fullføre den norskspråklige plata, tok Vinni med seg flere gode opplevelser fra oppholdet.

- Det har vært godt å få det litt på avstand, la det synke inn. Jeg har fått lov til å komme innpå en rekke fine folk.

- Og ikke minst flinke folk. Vi har lært mye om sang, musikk og livserfaring, legger Sivertsen til.

FANT TONEN: Visesanger Halvdan Sivertsen og rapperen Vinni, kjent fra hiphop-duoen Paperboys, fant tonen under innspillingen av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FANT TONEN: Visesanger Halvdan Sivertsen og rapperen Vinni, kjent fra hiphop-duoen Paperboys, fant tonen under innspillingen av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

For selv om det også blir lærerikt når hver episodes hovedperson letter litt på sløret og deler både morsomme og rørende livserfaringer, er det musikken som står i fokus.

- Et privilegium - Vi tok et dypdukk i de andre artistenes musikalske katalog, og fikk leke fritt med andres ting. Det føltes litt privat, og var helt klart et privilegium, forteller Vinni.

I tillegg til Vinnis «Sommerfuggel i vinterland»-versjon, får seerne også høre hvordan det går når Jan Eggum rapper, Øystein Dolmen gjør en coverversjon av Zetlitz' «Adore Me» og Anne Grete Preus tolker Elvira Nikolaisens låt, «Egypt Song».

Etter hvert som de ulike tolkningene av kjente og kjære låter i alle sjangre framføres på TV 2-skjermen, vil de også bli tilgjengelige i ulike digitale medier. I mars slippes det også en plate som inneholder noen av låtene som framføres i løpet av «Hver gang vi møtes».

BLE INSPIRERT: Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, hentet med seg inspirasjon fra Hvaler-oppholdet til å fullføre sitt første norske album. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLE INSPIRERT: Øyvind Sauvik, bedre kjent som Vinni, hentet med seg inspirasjon fra Hvaler-oppholdet til å fullføre sitt første norske album. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer