STOLT: Dan Børge Akerø ble utnevnt til Ridder 1. klasse av den kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
STOLT: Dan Børge Akerø ble utnevnt til Ridder 1. klasse av den kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Her blir han ridder Dan Børge

Lørdagskongen utnevnt til Ridder av 1. klasse.

I en høytidelig seremoni på NRK-huset torsdag ble programskaper Dan Børge Akerø (60) tildelt utmerkelsen ridder 1. klasse av Den kongelige norske St. Olavs Orden.

Musikalsk innsats Akerø får utmerkelsen for sin innsats for norsk musikkliv gjennom en årrekke. Som programleder i blant annet «Kjempesjansen» og «Talentiaden» har han bidratt til å få fram nye musikalske talenter.

Kansellisjefen tilstede NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas og underholdningssjef Charlo Halvorsen var vertskap for seremonien. Kansellisjef Anders Flågen ved Slottet overrakte medaljen til den nyslåtte ridderen.

Akerø startet i som journalist i NRKs utenriksredaksjon i 1981, men etter fem år gikk han over til underholdningsavdelingen. Etter å ha vært med på å starte TV 2, var han tilbake til NRK i 1996. (NTB)