Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her blir Jonas Gahr Støre parodiert av sønnen Vetle (18) på skolerevy

- Er det ikke fra sine egne man skal ha det? spør utenriksministeren Dagbladet. Se video av sketsjen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var det premiere på Oslo Handelsgym-revyen «1001 valg», der utenriksministerens sønn både er skuespiller og en av fire revysjefer.

Det absoluttet høydepunktet var sketsjen «Environment For Dialogue», der Vetle velter sin far over ende i en mellomting av utenriksministeren selv og Mr. Bean.

Støre vs. Mr Bean Sketsjen er hentet ut fra en dag på jobben for utenriksministeren. Vi møter ham som mekler mellom Palestinas president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

- Ja, det er gjort på en litt barnslig måte. Pappa prøver hardt å få de to til å bli venner, sier Vetle Slagsvold Støre til Dagbladet.

Han mener at han ikke likner så veldig på sin far, men når man først vet det er det liten tvil, selv om mimikken og bevegelsen i den tynne kroppen minner mer om Mr. Bean.

... fra sine egne Gårsdagens premiere var utsolgt. 270 skoleelever, foreldre og familie fylte salen til randen.

Utenriksministeren var ikke til stede, men Jonas Gahr Støre skriver i en sms fra USA:

Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

«Har ikke sett den, vet de har jobbet hardt. Og er det ikke fra sine egne man skal ha det? Gleder meg til å se revyen.»

Vetles mor og utenriksministerens kone, Marit Slagsvold, var til stede blant publikum. Hun ønsket ikke å bli intervjuet, men hun lo skikkelig da guttungen ga faren en leksjon i hvordan diplomati på høyt nivå skal bedrives.

Komitalent Scenen var enkel: Tre dresskledde menn, Netanyahu (Johan Trovik)  til venstre og Abbas (Odin Mjelva) til høyre. I midten «utenriksminister Støre jr». Diplomati er ikke enkelt, men «guttungen» har et par triks faren kanskje kan plukke opp ...

- Jeg tror ikke jeg skal gå i min fars fotspor. Han gjør spennende ting, men jeg vet ikke hva jeg skal bli, sier Slagsvold Støre, som går i 3. klasse ved Oslo handelsgymnasium.

At utenriksministeren har fostret et komitalent, er det liten tvil om. Sammen med instruktør Patrick Steen Rowlands og revysjefene Zakarias Nouri, Charlotte Beckman og Mathias Hindar har Slagsvold Støre boltret seg i livets mange valg.

- Valg Så er også valg og valgets kvaler er teamet for revyen. Forestillingen består av mange morsomheter på rad å rekke - ikke uten undertone av alvor. Men valget å velge bort hadde de glemt.

Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

- Livet består av valg. Fra hverdagsvalg til stortingsvalg - små og store. Det er det revyen handler om, sier Vetle Slagsvold Støre.

De øvrige skuespillerne på OHG-revyen er Odin Mjelva, Hanna Heider Hov, Johan Trovik, Dina Heider Hov, Kristian Thornes, Julie Andresen, Haakon Skandsen, Marion Hauge og Jana Opsahl.

Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!