Her blir musikkpiraten (24) arrestert

Sammenlikner seg selv med Google.

(Dagbladet.no): Oink var ansett å være et av verdens viktigste nettsteder for deling av musikk, før Interpol og politiet i Middlesbrough aksjonerte tidligere denne uken.

De tok med seg en haug med datautstyr og arresterte 24 år gamle Alan Ellis. Ellis - som jobbet som IT-konsulent for Virgin Media - fikk umiddelbart sparken.

24-åringen avviser imidlertid at han har gjort noe galt.

- Om det blir rettssak av dette, kommer den til å få stor betydning. Den kan potensielt endre internett slik vi kjenner det, sier han til Daily Telegraph.

Som Google?

Argumentet Ellis bruker er at brukerne på nettstedet - antatt å ha vært 180 000 i tallet - ikke laster ned musikk fra hans servere. Oink benytter seg av torrent-teknologien.

- Såvidt jeg vet har ingen i England noen gang blitt tatt til retten for å ha drevet et nettsted som mitt. Oink skiller seg ikke fra et nettsted som for eksempel Google, sier Ellis til avisa, og viser til at man også kan finne torrent-filer ved å bruke søkegiganten.

Han understreker også at det er feil - som representanter for platebransjen har uttalt - at han har tjent penger på siden. Brukerne kunne donere penger, men disse gikk til driften av siden, understreker Ellis.

KRIGEN TRAPPES OPP: Denne YouTube-videoen fra et BBC-innslag om Oink-pågripelsen er sett over 100 000 ganger. Razziaen mot 24-åringen fra Middlesbrough har ført til at debatten om fildeling har blusset kraftig opp igjen. Faksimile: YOUTUBE
KRIGEN TRAPPES OPP: Denne YouTube-videoen fra et BBC-innslag om Oink-pågripelsen er sett over 100 000 ganger. Razziaen mot 24-åringen fra Middlesbrough har ført til at debatten om fildeling har blusset kraftig opp igjen. Faksimile: YOUTUBE Vis mer

I et intervju gjengitt på bloggen Oink Memorial forteller han at avhørene med politiet var en merkelig affære.

- De hadde begrenset teknisk innsikt, noe som egentlig gjorde avhøret ganske underholdende.

Høy profil

Til tross for at Ellis ikke er siktet for noe ennå, feirer platebransjen arrestasjonen som en stor seier.

Et innslag fra BBC om arrestasjonen viser også at en rekke reportere hadde blitt tipset på forhånd og fulgte aksjonen.

En representant for IFPI viste til at Oink var en svært viktig side, selv om den ikke var den største.

- Bare noen timer etter at en populær sang som ikke er utgitt ennå dukker opp på Oink, kan man finne hundrevis av kopier på andre sider lenger ned på den ulovlige pirat-næringskjeden, sier talsmannen.