Her brenner Sabeltann-skuta

Pyroeffekt satte fyr på skuta til Kaptein Sabeltann i går kveld. Se video!

(Dagbladet.no): Det var da skuta «Grevinnen» skulle legge til i Kjuttavika som en del av gårsdagens «Kaptein Sabeltann»-forestilling at dramatikken oppsto.

En pyroteknisk effekt som ble avfyrt fra dekket, antente et garn som hang langs siden på skuta.

Dekksgutten på «Grevinnen» rykket til – i fullt piratkostyme – og prøvde å slokke brannen ved å slå på garnet. Det hjalp imidlertid lite. Først etter å ha hentet skutas brannslukningsapparat fikk han has på flammene, med Kjuttavika full av hvitt pulver som konsekvens.

Skuespillerne merket ingenting

Dramaet syntes godt for publikum, men skuespillerne, som står på scenen med ryggen til skuta, fortsatte dialogen. De skjønte at det hadde skjedd noe først da publikum brøt ut i en spontan applaus for slukningsaksjonen.

- Uten en rask reaksjon kunne dette blitt langt mer dramatisk. Vi er svært godt fornøyd med innsatsen til dekksgutten, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark, som påpeker at showets tekniske beredskapsvakt var på plass umiddelbart etter at dekksgutten hadde slukket brannen.

Ifølge Aamodt var det sterk vind under forestillingen som gjorde at gnister fra pyroeffekten kunne antenne garnet.

Kaptein Sabeltanns opphavsmann Terje Formoe var selv tilstede på forestillingen i går, og syntes ifølge direktøren det var et komisk skue å se dekksgutten trå til med brannslukningsapparat.

Brant godt

- Det ble et litt u-sabeltannsk øyeblikk. Det var nok lettere for de voksne blant publikum å skjønne at dette ikke var en del av showet, sier Aamodt.

Per Krogstad, som filmet brannen fra sin plass blant publikum, sier også at de fleste reagerte med å synes opptrinnet var komisk.

– Men etter hvert begynte nok noen av de voksne å bekymre seg litt. Det brant jo godt, sier han.

«Grevinnen» utgjør en av kulissene i showet, som når de siste tre forestillingene er vist den 2. august, vil ha blitt sett av 63000 mennesker bare i år. Dyreparken i Kristiansand er blant Norges største turistattraksjoner.

GIKK BRA: - Vi er godt fornøyde med dekksguttens slukningsarbeid, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark.