The Sex Pistols

Her brennes kulturskatter verdt over 50 mill.: - Punk var aldri nostalgisk

Det legendariske punkbandet The Sex Pistols er 40 år.

PROTEST: Aktivist Joe Corré protesterte ved å brenne sine egne Sex Pistols-skatter. Blant arvegodset som ble ofret til flammene var klær tilhørende bandmedlem John Lydon (Johnny Rotten), sjeldne plakater og musikalske liveopptak. Foto: NTB Scanpix / Video: Reute... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Punken er blitt til nok et salgsverktøy som skal selge deg ting du ikke trenger, forteller undertøysentreprenør og sønn av avdøde Sex Pistols-manager Malcolm McLaren, Joe Corré til publikum.

Ifølge avisa The New York Times som var på stedet fortsatte innlegget slik:

- Om du ønsker å forstå de potente verdiene som ligger i punk må du konfrontere tabuer. Ikke tolerere hykleriske verdier, men undersøk sannheten selv, sier Corré mens kulturskatter, angivelig verdt over 50 millioner kroner, gikk opp i flammer på en sjøsatt lekter på elva Themsen i London i helga.

Blant arvegodset som ble ofret til flammene var klær tilhørende bandmedlem John Lydon (Johnny Rotten), sjeldne plakater og musikalske liveopptak. Samlingen var Corrés private.

Feirer punken

Opptenningen var blant annet en protest mot at punkmusikken, som i sin reineste (skitneste red.anm.) form står for opprør, antikultur og kaos, har blitt sterkt kommersialisert og et etablert innslag i popkulturen.

At britiske myndigheter, gjennom organisasjonen Punk London, har valgt å markere arven etter punkkulturen i et helt år med konserter, moteshows, filmvisninger og utstillinger skal også ha sin ære for provokasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer