Her bryter Linnéa Myhre sammen på tv

- Umulig å dra derfra og glemme det man har sett.

(Dagbladet): I forbindelse med juleprogrammet «Hjem til jul», ble forfatter Linnéa Myhre med Plan Norge til Etiopia.

Overfor Dagbladet forklarer Myhre at møtet med den lille gutten Abel ble svært tøft. 

- Møtet med Abel var tøft. Jeg har alltid hatt en idé om at barn uansett hvor de er i verden klarer å være glade og lykkelige, fordi de ikke vet bedre. Men i Abels øyne var det bare tomt.

- Han hadde ikke spist på dagesvis, og det var umulig å nå inn til ham. Å sitte ved siden av ham fikk meg til å føle mer skamfull enn noensinne, sier Myhre.   

- Altfor mange følelser Hun forklarer videre at det eneste hun hadde lyst til å gjøre, var å hjelpe. Abel sliter nemlig med konsentrasjonsvansker på skolen, da det er mangel på mat og at han dermed er underernært.

- Jeg har altfor mange følelser og inntrykk rundt turen, som har oppstått også i etterkant. Hadde jeg hatt råd, hadde jeg sendt hele Norge ned for å kjenne på det, for det er helt umulig å dra derfra og glemme det man har sett, sier Myhre.  

- Hva er det viktigste du lærte av turen?

- Jeg lærte hvor viktig - og ikke minst lett det er å hjelpe. Plan gjør en fantastisk jobb for å bygge opp samfunn rammet av ekstrem fattigdom, og gir barn som Abel mulighet til å bli voksen.

Aktiv i banan-debatt Myhre har den siste tida vært svært aktuell i media, etter at hun gikk hardt ut mot kjendis-PT Helle Bornsteins Linnéa Myhre mye omtalte banan-utspill.

Myhre publiserte også innlegget på sin personlige Facebook-side, der hun fikk støtte fra kjente fjes som Fam Irvoll, Ida Maria og Atle Pettersen.

Kjendistreneren gikk senere ut med en beklagelse overfor hvordan Myhre hadde tolket utsagnet.

- Jeg beklager virkelig om bananinnlegget har blitt tolket ditt hen av Linnea Myhre og andre at banan skal unngåes til en hver pris og er usunt. Det var aldri min hensikt. I fremtiden vil jeg passe godt på at det kommer tydelig frem hvilke målgrupper rådene mine retter seg mot. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram