BETSAFE-LOGO: I forrige ukes «Senkveld» stilte MMA-utøveren Emil Valhalla Meek med en stor og tydelig Betsafe-logo trykket på T-skjorta. Det har fått Lotteritilsynet til å reagere. Foto: TV 2
BETSAFE-LOGO: I forrige ukes «Senkveld» stilte MMA-utøveren Emil Valhalla Meek med en stor og tydelig Betsafe-logo trykket på T-skjorta. Det har fått Lotteritilsynet til å reagere. Foto: TV 2 Vis mer

Emil Valhalla Meek på «Senkveld»:

Her bryter MMA-utøveren regelverket: - Merkelig vurdering

Avviser at T-skjorte-valget handlet om penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da MMA-utøveren Emil «Valhalla» Meek (28) var invitert til «Senkveld» forrige uke, møtte han opp med en stor og tydelig Betsafe-logo trykket på T-skjorta.

Betsafe er et datterselskap av den utenlandske pengespillgiganten Betsson, som tilbyr poker, oddsspill og casino på nett.

Meek har vært ambassadør for spillselskapet siden 2012. Samme dag som «Senkveld»-opptakene ble gjort - forrige torsdag - fornyet han sponsoravtalen med en lukrativ to-årskontrakt.

- Ulovlig markedsføring

Annonser og annen reklame for utenlandske spillselskap er forbudt på norsk tv, så vel som i aviser og på radio. Aktører som sender fra utlandet, som TV3 og Viasat, slipper imidlertid unna.

Det gjør ikke TV 2.

- En slik T-skjorte er isolert sett ulovlig markedsføring av et spillselskap som ikke har lov å tilby pengespill i Norge, sier Rune Timberlid , seniorrådgiver i Lotteritilsynet, til Dagbladet.

Han mener likevel ikke at skylda ligger hos kanalen.

- Vi klandrer ikke TV 2 i dette tilfellet fordi det kan være vanskelig å gardere seg mot hvilke klær gjester møter opp i. Vår erfaring er at TV 2, og de fleste andre norske redaksjoner, fullt ut respekterer forbudet mot å markedsføre utenlandske pengespill i Norge, sier han, og fortsetter:

- Emil Valhalla Meek kan ikke markedsføre utenlandske pengespill i Norge, for eksempel på klærne sine eller bilen sin. Derfor vil Lotteritilsynet på bakgrunn av denne saken vurdere å skrive til ham for å opplyse om det regelverket som gjelder for markedsføring av pengespill i Norge.

- Passet til antrekket

Meek forteller til Dagbladet at han ikke var klar over Lotteritilsynets regelverk.

- Garderoben min består av mye sponsorklær, og jeg er sjelden på shopping, for å si det sånn. Jeg tok på meg T-skjorta fordi den passet til antrekket mitt, sier 28-åringen.

- Fikk du betalt for å ha på Betsafe-T-skjorta?

- Ikke en krone. Jeg fikk heller ikke penger fra Zara for å ha på skinnjakka som var over T-skjorta, påpeker han.

Pressekontakt i Bettson, Mikael Mellqvist, står fast ved Meeks forklaring.

- Vi bestemmer ikke hva våre ambassadører skal ha på seg utenfor konkurranser og oppdrag i utlandet, så Emil og andre kan velge fritt, sier Mellqvist.

Meek synes regelverket om markedsføring av utenlandske pengespill er for strengt.

- Det er ganske sykt, synes jeg. Budskapet på T-skjorta er verken støtende eller diskriminerende, og jeg synes det er en merkelig vurdering. Når det er sagt skal jeg selvfølgelig bli flinkere til å respektere regelverket i framtida.

- Forholder oss til reglene

TV 2 har følgende kommentar til saken:

- TV 2 forholder seg selvsagt til de lover og regler som gjelder rundt markedsføring av utenlandske pengespill i Norge. Og vi er tilfreds med at Lotteritilsynet har gode erfaringer med TV 2 på dette området, skriver kanalens kommunikasjonssjef, Jan-Petter Dahl, i en e-post.

Lovforbudet mot markedsføring av utenlandske pengespill i Norge er til for å beskytte de som er spilleavhengige, eller står i fare for å bli det. Det er bare Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som har tillatelse til å markedsføre pengespill - under strenge krav.

En fersk befolkningsundersøkelse om penge- og dataspillproblemer i Norge viser imidlertid at utenlansk pengespillreklame er mer enn doblet på to år, ifølge Kampanje.

KASTET FLASKE: Under en pressekonferanse med Conor McGregor før hans returoppgjør mot Nate Diaz, brøt det ut i vold mellom de to sidene. Mens McGregor svarer på spørsmål fra pressen, reiser Diaz og tilhengerne hans seg fra setene sine for å forlate salen., Underveis slenger det ditt mot mannen på scenen. Det ender i at McGregor kaster en mikrofon mot dem. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer