Her burde ikke Storberget vært overrasket

- Naivt forhold til dataovervåking.

NAIV: Justisminister Knut Storberget redegjør i Stortinget for overvåking utført av den amerikanske ambassaden. Naivt av Storberget å være overrasket
over overvåkingen, mener forfatteren. Foto: Scanpix
NAIV: Justisminister Knut Storberget redegjør i Stortinget for overvåking utført av den amerikanske ambassaden. Naivt av Storberget å være overrasket over overvåkingen, mener forfatteren. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I min kronikk 22. november beskrev jeg hvordan Datalagringsdirektivet pålegger lagring av personsensitive trafikkdata fra mobiltelefoner som for eksempel kan brukes til å lage lister over «Norges mest utro politikere» og «Kjendisene som ligger med flest».

Overvåkningsduoen Arve Kambe (H) og Håkon Haugli (Ap) avviste ikke dette i sitt svarinnlegg 25. november. De vet at det er sant, og de vet at kronikken min ikke inneholdt faktafeil. Likevel presterer de å påstå at «Datalagringsdirektivet styrker personvernet».

De gjentar nok en gang sin løgn om at bare politiet skal få tilgang, og betrygger det norske folk med at trafikkdataene skal lagres på en 100 prosent sikker måte. De som tror på det, har fått de politikerne de fortjener.

«Med DLD vil det kreves mistanke om et alvorlig straffbart forhold og domstolsbeslutning», skriver Kambe og Haugli.

To dager før skrev Nav følgende: « ... at Nav inntil videre ikke benytter folketrygdloven § 21—4 a når det gjelder telefon- og datatrafikk».

Merk dere ordene «inntil videre» og «telefon- og datatrafikk».

Politikerne ga Nav ubegrenset tilgang til trafikkdata og mer fordi de ikke skjønte hva de vedtok. Nå lover de at trafikkdataene vil blisikret så fort Datalagringsdirektivet er implementert, samtidig som de ber IT-ekspertene som jobber med dette om å holde kjeft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer