INGEN MISFORSTÅELSER: Slik markerte Johan Golden seg under innspillingen av «Nytt på nytt» i kveld. Premieren sendes fredag på NRK. På laget hadde nykommeren altså forfatter Anne Holt. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
INGEN MISFORSTÅELSER: Slik markerte Johan Golden seg under innspillingen av «Nytt på nytt» i kveld. Premieren sendes fredag på NRK. På laget hadde nykommeren altså forfatter Anne Holt. Foto: Anne Liv Ekroll / NRKVis mer

Her debuterer Johan Golden i «Nytt på nytt»

Knut Nærums stedfortreder er på plass.

(Dagbladet): Fredag kveld er det duket for sesongpremiere på NRKs «Nytt på nytt», der Johan Golden debuterer som ny paneldeltaker. 

Det var i slutten av april det ble kjent at Knut Nærum takket for seg, etter intet mindre enn 16 år og 444 episoder av det folkekjære humorprogammet.

«Nytt på nytt» spilles som kjent inn en dag i forveien, og Golden forklarer overfor Dagbladet at han var både spent, og litt nervøs før kveldens innspilling. 

- Jeg var veldig spent, men gledet meg også, sier Golden til Dagbladet etter sending.

Navnelapp - Dette er jo utrolig flinke folk, så hvis seerne blir misfornøyd, så skylder jeg bare på at NRK har tatt en dårlig avgjørelse ved å ansette nettopp meg, fortsetter han og ler. 

For å markere sitt inntog i «Nytt på Nytt», valgte også Golden å sette fram en navnelapp, slik at det mot formodning ikke skulle bli noen misforståelser.

- Jeg synes det var en grei måte å minne folk på at det er en ny paneldeltaker i programmet. Dette var altså bare for å være hjelpsom, sier Golden. 

- Ingen artige t-skjorter Da Golden besøkte Dagbladet-podcasten «Alt du sier er feil, Espen» forrige uke, fortalte 41-åringen blant annet at han ikke satser på å bli den nye Nærum.

- Jeg har egentlig ikke funnet ut av det ennå. Men jeg skal ikke sitte der med artige t-skjorter på. Jeg har fått parkeringsoblat til bilen i hvert fall, sa han lattermildt.

Når det kommer til valg av antrekk holder Golden sitt ord - i alle fall så langt. I første episode var han nemlig iført en mørk skjorte, og sorte jeans.

- Jeg har overhodet ikke tenkt på hva jeg skulle ta på meg. Så lenge jeg hadde noe på overkroppen, var jeg fornøyd. 

- STRÅLENDE INNSATS: Pernille Sørensen og Jon Almaas var begge fornøyd med Goldens innsats i første program. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
- STRÅLENDE INNSATS: Pernille Sørensen og Jon Almaas var begge fornøyd med Goldens innsats i første program. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK Vis mer

- Har du hørt noe fra Knut Nærum da?

- Knut sendte meg en meget hyggelig mail tidligere i dag, hvor han fortalte at det var godt å endelig være fri. Så ønsket han meg selvfølgelig lykke til, da.

- Vemodig Både Jon Almaas og Pernille Sørensen var fornøyd med innsatsen til sin nye kollega. Overfor Dagbladet forklarer de begge at Golden gjorde det «aldeles strålende».

- Han var strålende, så nå er det bare å dundre på videre.

- Hvordan var det å sitte i panelet med Golden framfor Nærum?

- Jeg kjenner at det er litt vemodig at Knut ikke er her, men på en annen side føles det som om min far har dratt, og at jeg nå jobber sammen med min bror. Johan har trøkket til fra start, så nå er det bare å se framover, sier Jon Almaas. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram