Her dør Craig i beste sendetid

Vekker hat og avsky i Storbritannia. Norske eksperter sterkt kritiske.

DØR PÅ TV: I 1996 fikk amerikanske Craig Ewert aktiv dødshjelp i Sveits. I kveld vises dødsøyeblikket hans på britisk TV. REUTERS/HO-Sky TV
DØR PÅ TV: I 1996 fikk amerikanske Craig Ewert aktiv dødshjelp i Sveits. I kveld vises dødsøyeblikket hans på britisk TV. REUTERS/HO-Sky TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En dokumentar som vises på tv-kanalen Sky Real Lives klokka 21:00 i kveld, vekker oppsikt og avsky i Storbritannia.

Filmen «Right to die?» handler om aktiv dødshjelp, og viser tilsynelatende hvordan den 59 år gamle amerikanske tobarnsfaren Craig Ewert får hjelp til å dø. Det skriver blant andre avisa The Guardian.

- Kan smitteDen Oscar-vinnende canadiske regissøren John Zaritsky har fulgt den sveitsiske klinikken Dignitas og deres klienter i ett år. Dignitas er den eneste klinikken i verden som tilbyr aktiv dødshjelp til hvem som helst, uansett nasjonalitet eller helsetilstand.

Da dansk TV2 viste en annen dokumentar om Dignitas i 2003, skal det ha forårsaket et skred av dansker som kontaktet klinikken for å forhøre seg om mulighetene for å få hjelp til å begå selvmord.

Dr Peter Saunders fra kampanjen «Care not killing» omtaler ifølge avisa the Independent den nye dokumentaren som et kynisk forsøk på å øke seertallene. Han mener også, ifølge the Guardian, at den kan få enkelte TV-seere til å føle seg presset til å gjøre det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer