Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her drepes Bush

En ny britisk film som forestiller drapet på George W. Bush har skapt mediestorm i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen «En presidents død » har satt sinnene i kok på begge sider av Atlanteren. I åpningsscenen, som finner sted i oktober 2007, forlater president George W. Bush et hotell i Chicago, blir truffet av kulene til en snikskyter, griper seg til brystet og faller om.

Datateknologi

Ved å bruke arkivbilder sammen med avansert datateknologi, har filmskaperne på livaktig vis satt Bushs ansikt på skuespilleren som spiller ham. Dette har ikke gått upåaktet hen.

Storavisene New York Times og Washington Post har viet spalteplass på å diskutere hvor etisk det er å drepe en sittende president på film, mens den britiske tabloiden Daily Mirror ryddet førstesida til tittelen «Bush Whacked» - eller «Bush kverka».

-  Det er en forferdelig måte å behandle et statsoverhode på, sier Eric Staal, en talsmann for Republikanere i utlandet til den britiske avisen Evening Standard .

Tynn line

-  Helt fra starten av presidentskapet hans har vi vært vitne til hvilke ekstremiteter venstresida er villig til å gå til for å sverte ham. Dette tar svertekampanjen til et nytt og rystende høydepunkt, sier Staal.

I en leder artikkel i Daily Mirror understreker avisa at de synes filmen, som gir seg ut for å være en dokumentar, balanserer på en tynn line når det kommer til smakfullhet, men at den likevel gir rom for viktig ettertanke.

TRUFFET: Slik ser filmscenen ut der Bush blir truffet av skuddene fra en snikskytter. Foto: CHANNEL 4
TRUFFET: Slik ser filmscenen ut der Bush blir truffet av skuddene fra en snikskytter. Foto: CHANNEL 4 Vis mer

«Debatten denne filmen vil sette i gang i USA, og blant Bushs håndfull av tilhengere i Europa, må ikke skygge for det virkelige spørsmålet: Hvor går «Krigen mot terror»?», skriver avisa.

«Og hvor ille må det bli før det blir bedre?»