Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her drikker Seltzer fleinsopp-te på tv. Var ikke godkjent av NRK-sjefene

- Jeg kjenner på en frykt, sier programleder Thomas Seltzer i minuttene før han «skal i ilden».

TESTER SELV: Thomas Seltzer drikker te med reisekameraten Frode i kveldens «Trygdekontoret». Skjermdump: NRK
TESTER SELV: Thomas Seltzer drikker te med reisekameraten Frode i kveldens «Trygdekontoret». Skjermdump: NRK Vis mer

(Dagbladet): I kveldens episode av «Trygdekontoret» drar programleder Thomas Seltzer til Amsterdam. Der drikker han te med psilocybin, virkestoffet i blant annet fleinsopp, skriver NRK.

Programmet tar for seg debatten rundt psykadeliske stoffer, og det er i den sammenheng Seltzer farter til Nederland på reportasjetur.

- Jeg kjenner på en frykt, sier Seltzer i minuttene før han «skal i ilden».

- Bon voyage, sier Seltzers reisekamerat, Frode, før de to skåler og drikker teen.

- Vurderte innslaget

Thomas Seltzer er ikke tilgjengelig for kommentar mandag ettermiddag.

Det kommer også fram at Seltzer ikke godkjente inntaket med sjefene i NRK på forhånd. Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, sier til Dagbladet at psilocybin-teen ikke var en avtalt del av reportasjen.

- Han valgte å gjøre det der og da. Vi vurderte innslaget i etterkant og fant ut at det ga et såpass viktig bidrag til historien at det er greit å vise det, sier Halvorsen.

- Lovlig i Nederland

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har også vært med på avgjørelsen om å sende innslaget, skriver NRK.

- Det er viktig å understreke at Thomas Seltzer ikke gjør noe kriminelt. Dette skjedde i Nederland hvor måten de inntar stoffet på er lovlig, sier Halvorsen til Dagbladet.

I et avsnitt av NRK-serien «Innafor» som ble sendt for noen uker siden, inntar programleder Emma Clare Gabrielsen puggedopet modafinil.

- Ingen hurrafest

- Det er mye stoffer i NRK-programmene om dagen. Er det en ny retning?

- Nei, dette er unntakene. Bruken av psykadeliske stoffer er en interessant debatt som ikke er ny, men har vært i ytterkanten av psykiatrien lenge. De siste åra har tematikken fått en oppblomstring, sier Halvorsen.

- Hva med dem som eventuelt får lyst til å ruse seg på psilocybin etter programmet?

- Jeg tror ikke den biten Thomas er påvirket i vekker særlig stor interesse for fleinsopp. Det er ikke akkurat noe hurrafest, sier Halvorsen.

Thomas Seltzer har tidligere vært åpen om sitt eget kokainmisbruk.

- Personligheten din pakkes inn i en plastpose, så den kveles. Hele den følelsesmessige utviklingen, som du møysommelig har forsøkt å bygge opp som ung mann, rives ned. Du blir en psykopatisk drittunge, har han uttalt i et intervju med Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media