Her e' det liv (rølp, rølp)

SELBU (Dagbladet): Ingen tvil: Her e' det liv (rølp, rølp)! D.D.E.'s turnestart i Selbu bød på alt hva en skikkelig bygdefest kan by på, med en stemning som var på kokepunktet allerede før Namsos-gruppa viste seg på scenen.

Selbu er kjent for sitt gode festliv, og festlokalet Gimle er beryktet, så det var nok ingen tilfeldighet at D.D.E. ville åpne sin nye Norgesturne akkurat her.

Trommis Eskil Brøndbo forteller til Dagbladet at det var i Selbu de først skjønte at de hadde noe på gang, da det tok fullstendig av på en fest for noen år tilbake.

Og interessen for de nå så suksessrike trønderrockerne er ikke blitt mindre med årene:
Klokka var ikke mer enn fem fredag ettermiddag, seks timer før konserten skulle starte, da de første festdeltakerne nærmet seg Gimle. De satte seg ned med en øl eller to ved en speilblank Selbusjø.

- D.D.E. e' livat musikk, sier 18-årige Elsa Jorid Uthus i fullt russeutstyr. Og livat ble det, etter hvert som flere og flere strømmet til Gimle.

Mye folk

Det var fullt med folk på plassen rundt festlokalet lenge før konserten skulle starte, noen svært unge og noen svært fulle - men absolutt alle, så det ut til, var i kjempehumør.

- Sjå her da, jubler Hanne Marit Siraas (18), som har fått autografen til Namsos-rockerne på russedressen.

- Dæm har skrevvi på rompa mi, å-å-å, rompa mi, flirer 18-åringen.
Nøyaktig klokka 23.00 gikk D.D.E. på scenen. Da var det stinn brakke i festlokalet. Folk sto og hoppet og klappet før scenteppet ble dradd til side - og da bandet kom til syne tok det fullstendig av.

'Ohwæææh', sang D.D.E. og 'Ohwæææh' ropte publikum tilbake. De var helt med fra første låt, og kunne faktisk tekstene også på de nyeste sangene.

Nyforelsket

Som vanlig på bygdefester, ble det servert kaffe i halvfulle kopper, så det er plass til å ha i noe blankt. Her var nyforelsket russ, her var pur unge gutter som lå og spydde - men først og fremst var det folk som sto og sang og hoppet opp og ned med armene i været.
Det var trangt, det var varmt, og det luktet stramt av svette.

Etter at den to timer lange konserten var over, var det en sliten, men fornøyd gjeng som kom av scenen.

- Dette må være det maksimale vi kan få ut av en konsert. Jeg tror ikke vi kan gjøre det bedre, sa Eskil Brøndbo.

Utenfor sceneinngangen sto den ivrigste D.D.E.-fansen og ventet på å få en klem, en autograf eller iallfall et glimt av bandmedlemmene.

- Dette er min tiende D.D.E.-konsert, og jeg synes den var kjempebra. Det var trangt, men et utrolig liv, sa Toril Øverkil (23), som var så heldig å få en klem av sine helter før hun dro hjem til Trondheim.
D.D.E. drar også videre, landet rundt, for snart å dukke opp i et festlokale nær deg. Vart du skræmt no?

MAGISK: Bjarne Brøndbo og Bosse Iversen i D.D.E.-showets avdeling for tryllekunst.