Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Her er 14 grunner til å glede seg til kulturåret 2017

Glem 2016!

Store spørsmål: Tar Daenerys over Westeros? Går DAB knirkefritt? Finnes det en løsning for regjeringskvartalet? 2017 har svar!
Store spørsmål: Tar Daenerys over Westeros? Går DAB knirkefritt? Finnes det en løsning for regjeringskvartalet? 2017 har svar! Vis mer
Kommentar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. Marcus og Martinus trapper opp: Gode nyheter for fansen, elendige nyheter for foreldrene deres, men 2017 blir M & Ms år. 20. januar har dokumentarfilmen om tvillingene fra Trofors premiere på kino, det kommer en tv-serie på TVNorge og våren avsluttes med gigantkonsert på Voldsløkka i Oslo. It’s electric, som de selv ville ha sagt.

2. «Skam» sesong 4: Blir det Sana, blir det Vilde, blir det Magnus? Uansett blir det helt sikkert veldig bra tv.

3. Nest siste sesong av «Game of Thrones»: Jon Snow lever. Littlefinger konspirerer og Daenerys er på vei mot Westeros med Tyrion, Theon og en enorm flåte med krigsskip. Dette kan bare ende i blodbad.

4. «Snømannen» kommer på kino: Nesbø, Norge, superstjerne Michael Fassbender og «Tinker, Taylor, Soldier, Spy»-regissør Tomas Alfredson. Her kan faktisk ingenting gå galt.

5. Og mens vi snakker om Harry Hole: Jo Nesbø slipper boka «Tørst» 21. mars.

6. Mediemangfoldsutvalget leverer: Utvalget, som har fått i oppdrag å vurdere «hva statens mål for mediemangfold bør være» og hvordan «statens økonomiske virkemiddelapparat, herunder produksjonstilskuddsordningen og kringkastingsavgiften» best kan legge til rette for offentlig samtale og nyhetsproduksjon, leverer sin vurdering innen 1. mars. Betyr det at vi snart får en helhetlig mediepolitikk? Vi forventer uansett at Knut Olav Åmås og gjengen kommer med noen spennende innspill.

7: Syria for dummies: Det er det totale kaos. Det blir nok ikke bedre i 2017. Men når forsker Cecilie Hellestveit gir ut boka «Syria - En stor krig i en liten verden» i januar, blir det kanskje litt lettere å forstå.

8. Bob Dylan til Norge: Jo da, han har spilt her mange ganger før. Men var han nobelprisvinner i litteratur da? Nei.

9. Radiohead kommer også: Og i motsetning til Dylan har de ikke vært i Norge siden 2001.

10. «Blade Runner 2049»: Plutselig kommer oppfølgeren til en av verdens beste (science fiction-) filmer, «Blade Runner» fra 1982. Harrison Ford er selvfølgelig med, det er Ryan Gosling og hotshot-regissør Denis Villeneuve også.

11. Løsning for regjeringskvartalet: Det er kanskje en smule optimistisk, men i teorien skal de i løpet av 2017 bestemme seg for hvordan regjeringskvartalet skal se ut i framtida. Designkonkurransen avsluttes i mai og deretter skal statsbygg forhandle seg fram til den beste løsningen for utarbeidelse av skisse- og forprosjekt.

12. Nye plater: Arcade Fire, LCD Soundsystem, Vampire Weekend, Bruce Springsteen, Lorde, Haim, Jay-Z, The XX, Tinashe, Beck, osv.

13. Knausgård + Munch: Knausgård har fått lov til å kuratere en utstilling på Munch-museet. Den åpner i mai. Og selvfølgelig gir han ut bok om det også.

14. DAB: FM-nettet slukkes og DAB innføres sakte, men sikkert over hele landet. Vil det fungere i tunneler? Er fiskeflåten ivaretatt? Får vi værmelding på hytta?

Om ikke annet vil vi i hvert fall få svar i 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!