Her er a-ha-bildene ingen har sett før

Fotografen Just Loomis var en av få a-ha stolte på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da plateselskapet Warner Bros. skulle gjøre Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy til verdensstjerner høsten 1984, hentet platemogulen Jeff Ayeroff inn den amerikanske  mote- og portrettfotografen Just Loomis (53) til å være med på å forme bandets visuelle profil.

Han tok bildet på omlaget til a-has debutalbum «Hunting High and Low» og fire av de fem neste albumene. I tillegg var han ofte med bandet på turné og ble god venn med de norske guttene.

- Det er veldig spesielt for meg å være en av dem som var med fra starten av, og dermed tok en del i prosessen som etter hvert gjorde a-ha til verdensstjerner, sier Loomis til Dagbladet.

Ukjente bilder I kveld åpner utstillingen hans «As We Are» på Stenersenmuseet i Oslo. Her stiller Loomis, som har vært assistenten til fotograflegenden Helmut Newton, blant annet ut hittil ukjente bilder av a-ha, for det meste tatt under bandets Brasil-turne i 1991. Bildene blir også gitt ut i bokform.

A-ha bidrar med tekst i boka. Magne Furuholmen forteller at «man følte seg aldri skitnet til når man ble fotografert av Just. Man følte at man var en del av noe større enn å bare se bra ut eller selge plater, mens Paul Waaktaar-Savoy hyller fotografen som «en vi likte og følte vi kunne stole på».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer