KOMMENTARER

Bill Cosby dømt for overgrep

Her er advokaten selv Donald Trump frykter

Gloria Allred jakter på menn som oppfører seg dårlig mot kvinner.

AKTIVISTEN: Advokaten Gloria Allred som vanlig omringet av mikrofoner og kameraer etter at Bill Cosby ble dømt for overgrep fredag. Allred representerte 33 av kvinnene som anklaget Cosby for å ha dopet og forgrepet seg på dem. Foto: Brendan McDermid / Reuters
AKTIVISTEN: Advokaten Gloria Allred som vanlig omringet av mikrofoner og kameraer etter at Bill Cosby ble dømt for overgrep fredag. Allred representerte 33 av kvinnene som anklaget Cosby for å ha dopet og forgrepet seg på dem. Foto: Brendan McDermid / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Bill Cosby på fredag ble dømt for seksuelle overgrep mot flere kvinner, var det mye takket være den utrettelige forsvarsadvokaten til 33 av de over 60 kvinnene som hadde anklaget den gamle TV-stjernen for å ha forgrepet seg på dem etter først å ha dopet dem.

Det var den perfekte sak for Gloria Allred (76), feministadvokaten som i flere tiår har vært engasjert i spektakulære søksmål og rettssaker mot kjente menn som OJ Simpson, Tiger Woods, Michael Jackson, Eddie Murphy og ikke minst Donald Trump. Allred har vært ute etter Trump flere ganger opp gjennom åra, sist på vegne av en deltaker i «The Apprentice» som beskylder Trump for seksuell trakassering.

Da de to gamle antagonistene møttes tilfeldig i et TV-studio for noen år sida, sa Trump til Allreds klient, med en viss anerkjennelse av en uredd og ukonvensjonell motstander: «Gi aldri slipp på advokaten din. Hun vil kjempe til døden for deg.»

Trumps forgjenger, Barack Obama, kalte henne en av de beste advokatene i landet, og hun har flere utmerkelser som tyder på at det er sant.

Allred har vært både aktivist og jurist i flere tiår og er velkjent for amerikanske TV-seere for sin munnrappe og kompromissløse stil. Hun bruker mediene for alt det er verdt og beskyldes jevnlig for å være skamløst PR-kåt. Det preller av. Hun svarer kritikerne at hun og firmaet har sørget for at klienter har tjent flere hundre millioner dollar i søksmål, og det er det eneste som betyr noe, å få skadevoldere til å betale så det svir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer